A Kalkuttai Szent Teréz tagóvoda tájékoztatója a beíratásról

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök archív

Értesítik a szülőket, hogy a 2020/2021-es nevelési évre vonatkozóan a Pécsi Egyházmegye által fenntartott Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodájába a gyermekeket 2020. április 8-án és 9-én lehet beíratni, mindkét napon 8 és 13 óra között.

A beíratás menete a 7/2020.(III.25.) EMMI határozat szerint a koronavírus-járványra tekintettel elektronikusan vagy személyesen történik a következő módon: 2020. április 3-ig a szülő szándéknyilatkozatot és jelentkezési lapot (letölthető: http://www.baloghakatisk.hu/) tölt ki, valamint szkennelve csatolja a szükséges dokumentumokat, majd eljuttatja a hesz.i@freemail.hu e-mail címre.

Az óvodai beíratáshoz szükséges csatolandó dokumentumok:

• a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (amennyiben van),
• születési anyakönyvi kivonat,
• társadalombiztosítási kártya (TAJ),
• lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
• a szülő nevére kiállított személyi azonosító,
• lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

Aki a személyes beíratást választja, annak a szándéknyilatkozat megtétele után, a hatályos EMMI határozat szerint, egyéni időpontot biztosítanak a felhívásban szereplő beiratkozás napjára (2020. április 8–9.). Szándéknyilatkozat megtehető e-mailben a hesz.i@freemail.hu címen.

Az óvodába a 2020/2021-es nevelési évre a 2017. augusztus 31-ig született gyermekek beíratása kötelező, de felvehető az a gyermek is, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti. Az óvodai felvétel jelentkezés alapján történik. A személyes beíratás helye: Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium ebédlője, 7030 Paks Kossuth Lajos u. 13. Parkolási lehetőség: 7030 Paks, Kossuth L. u. 6.

A felvételről az óvoda vezetője dönt, és 2020. április 20-ig határozatban értesíti a szülőket. A szülő, az óvodai felvételről hozott elsőfokú döntés ellen a közléstől számított 15 napon belül fellebbezhet. A szülő a fellebbezést az óvodavezetőnek nyújthatja be. A jogorvoslati eljárás szabályait a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet tartalmazza. Az óvodába felvett gyermek csoportba való beosztásáról az óvoda vezetője dönt, a szülők és a nevelőtestület véleményének figyelembe vételével.