Így kell beíratni a gyerekeket a 2020/2021-es nevelési évre

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beíratás rendje megváltozott – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztatón. Az önkormányzati fenntartású óvodákban 2020. április 2. és 17. között – elektronikus úton vagy telefonon (8 és 16 óra között) – jelezni kell a beíratási szándékot a választott óvodában. (Paksi Benedek Elek Óvoda, Bosnyák Zoltánné intézményvezető, 75/830-407, benedekelek@paks.hu és Paksi Napsugár Óvoda, Molnár Adrienn intézményvezető, 75/830-167, napsugar@paks.hu.) Ezt követően az óvoda felveszi a kapcsolatot a szülővel adategyeztetés céljából. Azt a gyermeket, akinek szülője/gondviselője 2020. április 20-ig nem jelzi beíratási igényét, a kötelező felvételt biztosító óvodák veszik fel. Az óvodák 2020. április 30-ig hoznak döntést a felvételről, amiről írásban értesítik a szülőt. A részletes tájékoztató és a szándéknyilatkozat a paks.hu honlapon elérhető, ide kattintsanak. Amennyiben az óvodaköteles gyermek a családjával éppen külföldön él, az Oktatási Hivatalnál ezt írásban be kell jelenteni. Azok a gyerekek óvodakötelesek a 2020/2021-es nevelési évben, akik 2020. augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket. Kérdéseikkel forduljanak a Paksi Polgármesteri Hivatalban Debreceniné Polgár Eszterhez (75/500-559) és Péterné Iker Ivetthez (75/500-537) munkanapokon 8 és 16 óra között.

Szabó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy aki nem valamelyik önkormányzati óvodába kívánja beíratni gyermekét a követező nevelési évre, azaz a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvodáját vagy az Aranyhal Waldorf Óvodát választja, szintén jelezze adott intézményben a beíratási szándékot.

A polgármester arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az egészségügyi és a szociális területen dolgozók munkájának segítésére már tett lépéseket az önkormányzat, így érkeznek részükre az FFP3 maszkok, a környező településekről bejáró szakemberek utaztatását igény esetén biztosítja Paksi Közlekedési Kft., illetve az önkormányzat napi egyszeri étkezést biztosít számukra azokon a napokon, amikor dolgoznak. – Új intézkedés, hogy a jövőben szálláslehetőséget is biztosítunk számukra a Prelátus-kúriában. Az épületben 14 főt tudunk egyszerre elszállásolni. Aki erre igényt tart, intézményvezetőjénél jelezze – mondta Szabó Péter.