Új név, regionális tervek

Az Aranyhal Waldorf Óvoda és Iskola fenntartójának új neve Fermentum Antropozófiai Műhely Közhasznú Egyesület lett. A változás nem csak névleges. Az Aranyhal Egyesületet 2015. január 20-án alapította tíz olyan szülő és támogató, akik gyermekeiknek a Waldorf-pedagógiát választották, és azt a közös célt tűzték ki maguk elé, hogy megalapítják a paksi régió első Waldorf óvodáját és általános iskoláját. Az oktatási intézményt 2015 szeptemberében Dunakömlődön nyitották meg. Azóta már 32 család 55 gyermeke tanul ott nap mint nap.

A névváltozás azért vált szükségessé, mert az egyesület tagjai szélesebb tevékenységi kört kívánnak megvalósítani. Céljuk, hogy a Waldorf-pedagógián túl további fontos területeken is megjelenjenek a régióban. Az egyik nagy terület továbbra is az oktatás marad, azonban szeretnék elérhetővé tenné egészen a középiskolás évek végéig a Waldorf-pedagógiát. Egy egyedülálló, falusi tevékenység alapú középiskola alapításán dolgoznak, mely az egész ország területéről várja majd a fiatalokat és a pedagógusokat. Emellett a biodinamikus gazdálkodást is fontos fejlődési lehetőségnek tartják. A gazdálkodás e formáját – amely a természettel összhangban ad lehetőséget önellátásra és mezőgazdasági vállalkozásra – az egyesületi tagok jelenleg családi keretek között végzik, de szeretnék a jövőben az érdeklődők számára is elérhetővé tenni. Az egyesület által felkarolt harmadik terület a gyógyászat. Azon dolgoznak, hogy a régióban élő gyermekek és felnőttek számára elérhetővé váljanak olyan terápiás lehetőségek, mint a meseterápia, különböző masszázsterápiák, művészetterápia, mozgásterápia.

Fotó: Az intézmény felvétele
Fotó: Az intézmény felvétele

További információkat találnak a www.fermentum.hu honlapon. Aki támogatni szeretné a Fermentum Antropozófiai Műhely munkáját, megteheti a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásával, illetve egyéni támogatással is.

Az egyesület adószáma: 18651632-1-17
A támogatásokat itt tudják fogadni:
Kedvezményezett: Fermentum Antropozófiai Műhely
MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Számlaszám: 16200151-18550469
További információ: fermentum@fermentum.hu