Kinyitják az óvodákat és a bölcsődét

Május 25-én kinyitnak az önkormányzat által fenntartott óvodák (a székhelyóvodák és a tagintézmények is) és a bölcsőde, és ismét a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek. A gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják. A szülőknek május 22-én 10 óráig jelezniük kell az intézmények vezetőjénél, ha igénybe kívánják venni a gyermekfelügyeletet, illetve az étkeztetést – mondta Szabó Péter polgármester ma (05. 21.) sajtótájékoztatón. Március közepén rendelt el rendkívüli szünetet Paks polgármestere, a hatályos kormányrendelet szerint most ismét kinyithatnak az intézmények. A gyermekfelügyeletre és az étkeztetésre vonatkozó igényeket az alábbi elérhetőségeken jelezhetik a szülők:

Paksi Bóbita Bölcsőde: Lukácsi-Magyar Melinda 20/421-3869, bobita.bölcsőde@paks.hu
Paksi Benedek Elek Óvoda: Bosnyák Zoltánné 75/830-407, benedekelek@paks.hu
Paksi Napsugár Óvoda: Molnár Adrienn 75/830-167, napsugar@paks.hu

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Szabó Péter a sajtótájékoztatón megköszönte a szülők türelmét, valamint az óvodapedagógusoknak és nevelőknek, hogy a kényszerű leállás alatt is tartották a kapcsolatot a családokkal. A TelePaks Médiacentrum közreműködésével a nézők hetente három alkalommal láthatták a TeleBölcsi és a TeleOvi című műsorokat, amelyekben paksi óvónők és nevelőnők tartottak különféle foglalkozásokat, mondtak meséket a gyermekeknek.

A rendkívüli szünet idején elvégezték a szokásos éves karbantartási munkákat a DC Dunakom Zrt. munkatársai. A nagytakarítás mellett fertőtlenítést is végeztek az intézményekben, így komfortos, higiénikus körülmények között fogadják az óvodás és bölcsődés gyermekeket, összegzett Szabó Péter, hozzátéve, hogy a kormányrendelet értelmében a bölcsőde és az óvodák a nyári szünetben csak két hétre zárhatnak be.

Újságírói kérdésre Paks polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat a régi menetrend szerint szeretné üzemeltetni a kulturális intézményeit, így vizsgálják annak a lehetőségét, hogyan nyithat meg ismét a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár, a Paksi Városi Múzeum és a Paksi Képtár. Kiemelte, hogy elsődleges szempont a biztonságos működtetés, ezért a központi ajánlások alapján határozzák meg az intézmények látogatásának szabályait. A Csengey Dénes Kulturális Központ újranyitását a tömeges rendezvények miatt külön tárgyalják. A nyári táborokat is megtartaná az önkormányzat, hogy pontosan milyen körülmények között, azt szintén a központi ajánlások alapján határozzák meg, és később részletesen tájékoztatják a lakosságot.