Újra megnyitották a Tourist Info irodát

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Újra megnyitották a Turisztikai Információs Irodát, jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere helyszíni sajtótájékoztatón, amit Galazek Viktória irodavezetővel és dr. Hanol János csoportvezetővel tartottak. Szabó Péter az előzményekről elmondta, hogy a 2015 szeptemberében megnyitott Turisztikai Információs Irodát, mely az Agricum termelői termékek boltjával együtt működött a Szent István téren, az üzlet bezárása miatt el kellett költöztetni. Az önkormányzat a Bazársoron megvásárolt három üzlethelyiséget, felújítás után ott lesz a Tourist Info iroda végleges helye, addig ideiglenesen a Szent István tér 14/C. szám alatt (a Bazársorral szemben) működik. – Az ideiglenes helyszín kiválasztásánál is fontos szempont volt, hogy az iroda az óvárosban, az Erzsébet Nagy Szálloda, a Paksi Városi Múzeum és a Duna-parti sétányhoz vezető út közelében legyen elérhető – emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy sok turista a folyón érkezik a városba, illetve az EuroVelo 6 kerékpárúton érkező turisták Géderlakról komppal jönnek át, majd 6-os főútról letérve a történelmi városközpontba érkeznek.

Dr. Hanol János, a polgármesteri hivatal turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportjának vezetője elmondta, hogy a két világháború között kedvelt üdülőhely volt Paks, vonzó volt a túlsó félen a strand, a város felőli oldalon pedig a korzó alatti kétmedencés kosaras uszoda, illetve könyvtár is működött a városközpontban. Az 1990-es évek végén megjelent Tourinform-hálózatban az Erzsébet szálloda épületében működött iroda, majd kiszervezték a feladatot egy utazási irodához, aztán 2015-től működött az Agricummal együtt.

Galazek Viktória irodavezető arról tájékoztatott, hogy a turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoporttal azon dolgoznak, hogy a város, illetve az iroda hivatalos Facebook-oldala és Instagram-oldala új lendületet kapjanak, minden korosztályt szeretnének megszólítani, megmozgatni, megismertetni velük a város szépségeit. Szeretnék elérni, hogy a turisták mellett a helyiek is szívesen menjenek be az irodába információkért, ajándéktárgyakért.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

A turisztikai iroda feladata többek között a turisták naprakész, átfogó informálása a helyi és környékbeli turisztikai látnivalókról, a kiadványterjesztés, a telefonos segítségnyújtás, statisztikák készítése, a városi honlap turisztikai aloldalának szerkesztése, többnyelvű városi és térségi kiadványok, valamint a városi turisztikai információs táblák készítése. Az irodában elérhetők a városi és térségi többnyelvű kiadványok, térképek, a Paksról megjelent könyvek, valamint újdonságként a város logójával ellátott ajándéktárgyak, például póló, bögre, kulcstartó, esernyő vásárolható, és ismét kapható a Paks várossá avatásának 40. évfordulója alkalmából kiadott Paks 40 – Akkor és most városismereti társasjáték is. Az iroda feladatköre mára egyfajta szolgáltatói iroda szereppel bővült, amire leginkább az atomerőmű-beruházás kapcsán volt szükség, a turisták mellett a városba érkező külföldi és magyar munkavállalók és családtagjaik is információkhoz juthatnak.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Tourist Info irodában helyet kapott az Atomcity Brand bemutatóterem. Néhány éve egy magas minőségű, közösségi érzést, összetartozást erősítő lokális ruhamárka felépítésével indult Asztalos Norbert vállalkozása. Mára az Atomcity Brand egyes jelei már feltűntek városszerte (borászok, autókereskedők, ruhatervezők stb. termékpiacán), így merült fel a városi arculattal, marketing megjelenésekkel való kooperáció gondolata. Mindezekre figyelemmel Paks nyitni kíván a fiatalos trendek felé, és a Tourist Info irodában bemutatótermet biztosít az Atomcity márka legújabb termékeinek, amelyek ott meg is vásárolhatók.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

További információ: https://www.facebook.com/touristinfopaks/, Galazek Viktória irodavezető telefonszám: 20/9143668, 75/830-626, emailcím: hello@paks.hu. Nyitvatartás: minden hétköznap 9-től 17 óráig.