Tolnaikum lett Lussonium

A képen Takács Gyula, a Paksi Települési Értéktár Bizottság elnöke, dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Települési Értéktár Bizottság tagja és Szabó Péter, Paks polgármestere (b.-j.). Fotó: Babai István/ Paksi Hírnök

Lussonium kiemelt megyei érték, vagyis Tolnaikum lett, a Paksi Települési Értéktár Bizottság Érték-díjban részesült. Az elismeréseket a Megyei Értékek Napja – Vár a Megye elnevezésű rendezvényen adták át Medinán.

Színpadi program, zene, tánc, koncert, vetélkedő, főzőverseny mind része volt az immár hatodik alkalommal – rekordszámú résztvevővel – megrendezett Vár a megye – Tolna Megyei Értékek Napja rendezvénynek. Medinán, a Sió partján szebbnél szebb standok várták az érdeklődőket, a paksi az egyik legnagyobb és leglátványosabb lett. A délelőtti könnyedebb hangvétel, majd az ízletes ebédek elfogyasztása után kora délután megtörtént a kiemelt megyei értékek bejelentése. A Dunakömkődön található Lussonium kiemelt megyei érték, vagyis Tolnaikum lett, a Paksi Települési Értéktár Bizottság Érték-díj elismerésben részesült. Az okleveleket Szabó Péter, Paks polgármestere, Takács Gyula, a Paksi Települési Értéktár Bizottság elnöke, valamint dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Települési Értéktár Bizottság tagja vették át.

A programon a Paks II. Zrt. standja is megtalálható volt, a cég tájékoztató plakátokkal és kiadványokkal készült, a gyermekeknek pedig játéksarokkal kedveskedett.