Befejeződött a Barátság úti gyermekorvosi rendelők felújítása

A Barátság úti felújított rendelők átadása Fotó: Babai István/ Paksi Hírnök

A három gyermekorvosi rendelőnek helyet biztosító földszint épületrész korszerűsítésével folytatódott idén a Paksi Gyógyászati Központ Barátság úti rendelőintézetének tavaly elkezdődött teljes körű felújítása. A beruházás befejeződött, július közepétől már a megszépült rendelőkben fogadják a körzetekben élő gyermekeket.

A Barátság úti rendelőintézet komplex felújításról két éve döntött a városvezetés, együtt gondolkodva az intézményt működtető Paksi Gyógyászati Központtal. Az épület teljes körű felújítását több ütemre bontva valósítják meg. – A 43 éves épületen az átadása óta nem zajlott nagyobb volumenű felújítás, a rekonstrukció szükségessé vált. Tavaly megújultak az emeleti rendelők és váró, valamint a lépcsőház, idén a földszinti gyermekrendelők korszerűsítésére adtunk megbízást. A beruházásnak köszönhetően a városhoz méltó, 21. századi környezetben gyógyíthatják a körzetekben élő gyermekeket – tájékoztatott Szabó Péter. Paks polgármestere azt is elmondta, hogy a kivitelezést a Ba-Tu Kft. végezte, a saját forrásból megvalósított felújítás mintegy 40 millió forintba került.

Fotó: Babai István/ Paksi Hírnök

A szakemberek kicserélték a nyílászárókat és a padlóburkolatot, korszerűsítették a fűtőberendezéseket és a mosdókat, teljes körű elektromoshálózat-kiváltás történt, valamint a bútorzat is vadonatúj. Az épület rekonstrukciója a közeljövőben tovább folytatódik.

– Szeretnénk felújítani a földszint még nem korszerűsített részét, vizesblokkjait is, ami terveink szerint a jövő év elején kezdődhet el. Előtte van még egy feladat: korszerűsíteni az épület hőközpontját, ami szintén 43 éves, és állandó javításra szorul. A beruházáshoz szükséges forrásról a napokban döntött a gazdasági bizottság, már készülnek a tervek. A korszerűsítést nyáron hajtjuk végre, hogy a fűtési szezonra befejeződjön a munka – tudtuk meg dr. Bodnár Imrétől. A Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója azt is elmondta, hogy a felújított gyermekorvosi rendelőkbe napokon belül visszaköltöznek, és várhatóan július 13-tól fogadják a megújult rendelőkben a gyermekeket.