Aláírták a kivitelezési szerződést a Búzavirág és a Pákolitz utcák korszerűsítésére

Elkezdődik a Búzavirág utca Zápor és Kölcsey utcák közötti szakszának felújítása, valamint a Pákolitz utca rekonstrukciója. A kivitelezésre az Amalfi Hungária Kft. kapott megbízást. A munkák megkezdése előtt a Búzavirág utca lakosait fórumra várják július 7-én 16 órakor a paksi polgármesteri hivatal nagytermében.

Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Szűcs Zoltán, az Amalfi Hungária Kft. ügyvezetője. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Szűcs Zoltán, az Amalfi Hungária Kft. ügyvezetője. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Aláírták a kivitelezésről szóló szerződést, megkezdődik a Búzavirág utca és a Pákolitz utca rekonstrukciója. Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy a közbeszerzési eljárásban kiválasztott Amalfi Hungária Kft.-nek a Búzavirág utcai munkálatokra százötven napja van, a projektben a Zápor és a Kölcsey utcák által határolt, több mint nyolcszáz méter hosszú útszakaszt aszfaltozzák. A beruházás keretében a járdák és a kapubejárók is megújulnak, térkő burkolatot kapnak. A munkálatok költsége 192 millió forint.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a Pákolitz utca két szakaszban újul meg, szerződés szerint nyolcvan nap alatt. Az első szakaszban százhét méter hosszan aszfaltburkolatot kap a meglévő út kétoldali süllyesztett szegéllyel, a másodikban, az utca másik oldalán pedig ötven méter hosszú, teljesen új útpályát építenek. A beruházás értéke 23 millió forint.

Mindkét utcában július 13-án kezdik meg a munkálatokat – tudtuk meg Szűcs Zoltántól, az Amalfi Hungária Kft. ügyvezetőjétől. A Búzavirág utcában először az ivóvízbekötések cseréje és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése történik meg. Szűcs Zoltán azt is elmondta, hogy az aszfaltozási munkákig igyekeznek biztosítani az utcák lakóinak a folyamatos bejárást, a Pákolitz utcai kivitelezés során az új pályaszerkezet kialakításakor ott nem tud majd közlekedni a lakosság. Kérik az utcákban élők türelmét és megértését.

A szerződéskötésen az is elhangzott, hogy július 7-én 16 órakor fórumra várja az önkormányzat a Búzavirág utca lakosságát a paksi polgármesteri hivatal földszinti tanácsteremében. A fórumon Leber Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője és Szűcs Zoltán, az Amalfi Hungária Kft. ügyvezetője tájékoztatják az érdeklődőket a beruházásról.

Szabó Péter polgármester arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a hétéves gazdasági tervben jó néhány utca felújítási terve szerepel, a rangsor a műszaki osztály felmérése alapján készült. Azt is elmondta, hogy az önkormányzat ebben az évben még két-három utca felújítását tervezi, ezek között van faltól falig rekonstrukció, és van, ahol a közművek cseréjére nincs szükség, így csak a burkolatokat újítják fel. Hozzátette, hogy a megkezdett Kömlődi utcai teljes körű rekonstrukció és a Vácika utcai útépítés is az ütemezésnek megfelelően halad.