Tájékoztató fórumra várták a Búzavirág utca lakóit

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Fórumra várták a Búzavirág utca felújításának megkezdése előtt az utca lakóit kedden (07.07.) a városházán. A rendezvényen a beruházás műszaki tartalmáról a kivitelező, a műszaki ellenőr, valamint a műszaki osztálytól a beruházás képviselője tájékoztatták az érdeklődőket, és válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

A Búzavirág utcai rekonstrukcióról szóló szerződést július 6-án írták alá Szabó Péter polgármester, valamint Szűcs Zoltán, a kivitelezéssel megbízott Amalfi Hungária Kft. megbízott ügyvezetője. A beruházás megkezdése előtt lakossági fórumon tájékoztattak a munkálatok menetéről. – A Búzavirág utca egy 838 méter hosszú utca, amelyet markánsan elválaszt az Újtemplom utca, de mindegyik oldalon annyira elhasználódott az út felülete, hogy jócskán megérett már a felújításra. A választási programom első prioritása volt ennek az utcának a felújítása, ezért nagyon örülök, hogy sor kerül rá – hangsúlyozta az eseményen Leber Ferenc alpolgármester, a körzet képviselője. Hozzátette, hogy a beruházás első lépéseként a szükséges közműbeavatkozásokat végzik el.

– A Mezőföldvíz Kft. megbízásával ivóvízbekötés-cserék történnek, különösen a Bocskai és a Kölcsey utcák közötti szakaszon, valamint a csapadékvíz-elvezetést kiegészítik egy 119 méteres csapadékcsatornával, 4 víznyelővel annak érdekében, hogy az Alkotók útjáról, illetve a lakótelep felső részéről lefolyó csapadékvíz ne álljon meg a Búzavirág utcán. Az útfelújítás során kiemelt szegélyt és térkő burkolatot kap az új járda, amelyet igyekeznek akadálymentesítve kialakítani, a kapubejárókat pedig részben átépítik. Két rétegben, összesen kilenc centiméter aszfaltburkolatot épít a beruházással megbízott Amalfi Hungária Kft. – tájékoztatták az eseményen a lakosokat a szakemberek.

A lakossági fórumon a lakók feltehették kérdéseiket és megfogalmazhatták javaslataikat is. A munkálatokat július 13-án az aszfalt bontásával kezdi meg a kivitelező.