Négynapos programsorozattal készül a város Szent István ünnepére

– Mivel a pandémia miatt a tavaszi, nyári kulturális események elmaradtak, az augusztus 20-a köré szerveződő programok az eddigieknél gazdagabbak lesznek – hangsúlyozta Szabó Péter polgármester azon, a kulturális központban tartott sajtótájékoztatón, ahol a Szent István-napra tervezett paksi programokat ismertette Márkus Zalánnal, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatójával.

Szabó Péter polgármester (b.) és Márkus Zalán, a kulturális központ igazgatója (j.) a sajtótájékoztatón. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Szabó Péter polgármester (b.) és Márkus Zalán, a kulturális központ igazgatója (j.) a sajtótájékoztatón. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

A négynapos programsorozat első napján, augusztus 19-én, a Kőműves Kelemen rockoperát 440 előzetesen regisztrált néző előtt mutatják be a kulturális központ színháztermében. Augusztus 20-án délelőtt Szabó Péter megnyitójával kezdődik a hivatalos ünnepség. A Jézus Szíve templomtól a város autóbuszaival viszik majd az érdeklődőket az ürgemezei tóhoz, ahol a Paksi Kertbarátok Egyesülete közreműködésével épített kápolnában lesz a kenyérszentelés. Ezen a napon Bereczki Zoltán, a HuMen Brass Band, valamint a Tűzvirág Táncegyüttes fellépését tekintheti meg a közönség az ürgemezei nagyszínpadon. Az estet a Neoton Família élő nagykoncertje zárja.

A zenei élmények mellett számos kísérőprogrammal is várják a lakosságot – hangzott el a tájékoztatón. – Lesz jótékonysági süteményvásár, szelfi-automata, elektromoskisautó- és gokartpálya, könyvtár, kézműves-foglalkozások, állatsimogató, és hulladékból készített hangszerekkel is játszhatnak a gyerekek. A kisszínpadon Kovács Gábor és a Shisha Café lép fel – ismertette a kínálatot Márkus Zalán. Augusztus 21-én a kisszínpadon Berta Alexandra és barátai, valamint a Medinai Tamburazenekar szórakoztatja a közönséget, majd este Szörényi Levente és Bródy János műve, az István, a király című rockopera feldolgozását tekintheti meg a közönség, Feke Pál, Dolhay Attila és társaik előadásában. A napot az eddigiektől eltérően tűzijáték helyett lézershow zárja.

A rendezvénysorozat utolsó napján, augusztus 22-én, a kisszínpadon Kovács Alíz, Tábori Emese és Weller P. Hanna lépnek fel, majd a PistiEst zenekar, aztán pedig a Gébert–Ulbert Projekt, és erre az estére is ígérkezik nagyzenekar: a Bagossy Brothers Company.

A rendezvénysorozat valamennyi napján tizenegy kiállító várja ételekkel, italokkal és kézműves sörökkel a helyszínre látogatókat.