Jegyhez kötött a belépés az ingyenes stadionavatóra

Szabó Péter, Paks polgármestere és Balog Judt , a PFC ügyvezetője. Fotó: Molnár Gyula/ Paksi Hírnök

Teljesen elkészült a Fehérvári úti stadion, a létesítményavatót az évad első mérkőzésekor augusztus 15-én tartják, amikor hazai pályán fogadja a Paksi FC az Újpest FC-t. Az ünnepi rendezvényre a belépés ugyan ingyenes, de jegyhez kötött – hívta fel a figyelmet Balog Judit, a Paksi FC ügyvezetője a Szabó Péterrel, Paks polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatón a városházán.

Befejeződött a Fehérvári úti stadion felújítása, a létesítmény avatóünnepségét a bajnokság első hazai mérkőzésekor augusztus 15-én tartják. Ekkor a szurkolók már az A lelátót is birtokba vehetik – mondta el sajtótájékoztatón Balog Judit, a Paksi FC ügyvezető igazgatója. – A Paksi FC–Újpest FC bajnoki mérkőzéssel kötöttük össze a stadionavató ünnepséget. Szeretnénk, ha minél többen szurkolnának a csapatnak, és szeretnénk, ha mindenki otthon érezné magát az új létesítményben, hiszen az elkészült új funkciók a szurkolók kényelmét, igényeit szolgálják a jövőben. A belépés ugyan ingyenes, de jegyhez kötött – hívta fel a figyelmet az ügyvezető igazgató. – Aki kilátogatna a mérkőzésre, annak a héten folyamatosan lehetősége van elővételben a paksifc.hu honlapján megtalálható időpontokban a jegyváltásra, illetve ezekben az időpontokban szezonbérletet is lehet vásárolni – tájékoztatott.

A stadionavató 14 óra 30 perckor a kiscsoportok focibemutatójával kezdődik, ezt freestyle- és mazsorettbemutatók követik, majd fellép az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutatójának győztese, a USNK. 16 óra 15 perckor köszöntőkkel és szalagátvágással folytatódik a program, majd a Paksi FC–Újpest FC OTP Bank Liga első fordulójának mérkőzését láthatják. Paks polgármestere szerint a stadion felújítása fontos mérföldkő a város életében. – Új közösségi térrel gazdagodtunk. A megszépült, korszerű létesítménybe kilátogatni a jövőben igazi kellemes családi program lesz, főleg úgy, hogy közben szurkolhatunk a hazai csapatnak, a kizárólag magyar játékosokból álló PFC-nek, akikre büszkék lehetünk – fogalmazott a sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester.

A szervezők kérik, hogy időben, már a 14 óra 30 perces kapunyitásra érkezzenek a szurkolók. A stadionavató jótékonysági rendezvény is egyben, Etessy Anett gyógykezeléséhez járulhatnak hozzá adományaikkal a programra érkezők a kapuknál elhelyezett gyűjtőhelyeken.