Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál – harminc zenei esemény hat településen

Sajtótájékoztató a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválról. Fotó: Molnár Gyula/ Paksi Hírnök

Augusztus 23-án a nulladik nappal startol idén a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál. Az egyhetes programban mintegy 30 zenei esemény szerepel – közölték a szervezők sajtótájékoztatón augusztus 11-én. A fesztivál hat településen zajlik majd, a programok között a koncerteken kívül tubatábor, harsonatábor és népzenei tábor is szerepel.

Veér Mátyással, a stuttgarti operaház harsonaművészével is találkozhatnak az érdeklődők több más neves művész mellett idén a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválon. A program augusztus 23-án a nulladik nappal veszi kezdetét – mondta az Erzsébet Nagy Szállodában tartott sajtótájékoztatón Kovács Zalán fesztiváligazgató. Hozzátette, augusztus 24-től 30-ig Paks és Kalocsa között hat településen, Madocsán, Pakson, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben, Tolnán és Kalocsán mintegy 30 zenei esemény valósul meg a fesztivál keretein belül.

Az ünnepélyes megnyitó augusztus 24-én lesz a Csengey Dénes Kulturális Központban. A koncerteken kívül számos kísérőprogramra várják az érdeklődőket. Pakson tartják például a tubatábort, Kalocsán a harsonatábort, Madocsán pedig a népzenei tábort.

A program fő támogatója és házigazdája Paks Város Önkormányzata. – Nagyon örülök, hogy helyszínt biztosíthatunk a színvonalas zenei programoknak, hogy alkalmunk lesz töltekezni művészettel, kultúrával – fogalmazott Szabó Péter polgármester.

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál fővédnöke a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár. Kovács Pál szerint a két új blokk építéséhez hasonlóan a fesztivál is az együttműködésről szól, az elengedhetetlen szinkronról, amit egy csapatban kell megteremteni, a harmóniáról, amit szeretnénk a munkánk során és az életünkben is elérni. – Ez Paks és a térség fesztiválja, afféle zenei kulturális híd. Azzal, hogy a rendezvénysorozatnak hat helyszín ad otthont a Dunán innen és a Dunán túl, a térség programban résztvevő települései bizonyítják, hogy hisznek a közös munkában, a közösen elérhető sikerekben – emelte ki.

A koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések és ajánlások mindegyikét betartják a szervezők. Az egyhetes eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak, a részletes program megtekinthető a fuvosnapok.hu internetes oldalon.

A szervezők tájékoztatják az érdeklődőket, hogy a Paksi Hírnökben terjesztett szórólapon technikai hiba miatt a 2020. augusztus 24-i nyitókoncert tévesen 26-i dátummal szerepel.