Látogatási tilalom a szekszárdi kórházban

Teljes látogatási tilalom lép életbe 2020. szeptember 1-jén 6 órától a Tolna Megyei Balassa János Kórházban. A döntést a súlyosbodó járványügyi helyzetre való tekintettel, a kórházban fekvő betegek védelme, az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése, valamint a kórház működőképességének megtartása érdekében hozták meg, olvasható az intézmény honlapján.

Mint írják, a kapcsolattartást a bent fekvő betegekkel más úton, folyamatosan igyekeznek biztosítani. A legfontosabbak, hogy kivételes esetben belépési engedélyt az orvosigazgatáson lehet kérni írásban; a betegeknek csomagot a kórházi biztonsági szolgálaton keresztül lehet eljuttatni.

A járóbeteg-ellátást szolgáló kórházi belépési pontok (főporta épülete, Ybl Miklós utcai sátor, rendelőintézet) változatlan rendben működnek tovább. A kórházba belépni csak COVID pre-triaget (előszűrés) követően lehet. A beteggel kísérő csak indokolt esetben (pl.: gyermekkorú betegnél szülő) léphet be. A mozgásukban korlátozott betegek kórházon belüli közlekedését a kórház betegszállító szolgálata és betegvezetői segítik. Gépjárművel nem lehet a kórház területére behajtani.

A teljes látogatási tilalom visszavonásig marad érvényben, a közlemény ide kattintva olvasható.

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com