Érintésmentes kézfertőtlenítő berendezések a templomokban

Ulbert Sándor önkormányzati képviselő, automata kézfertőtlenítőt visz a református templomba. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks
Ulbert Sándor önkormányzati képviselő, automata kézfertőtlenítőt visz a református templomba. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Érintésmentes automata kézfertőtlenítőket vitt Ulbert Sándor önkormányzati képviselő a paksi templomokba. A hat készülék közül hármat korábban már kihelyeztek a katolikus templom bejárataihoz, egyet pedig Dunakömlődre szállítottak, tegnap (09.30.) pedig az evangélikus és a református templomban helyeztek ki egy-egy ilyen eszközt – tájékoztatott a képviselő.

– Eddig is használtunk kézfertőtlenítőt, de olyat, amit meg kell fogni. Az új gépnek köszönhetően érintésmentessé, így biztonságosabbá vált a kötelező fertőtlenítés – tudtuk meg Lenkey Istvántól, a paksi református gyülekezet lelkészétől. Hozzátette, sok idős ember távol marad a nagy tömegtől, ami természetesen indokolt ebben a helyzetben, de reméli, hogy az új eszköz nagyobb biztonságérzetet ad nekik, és így bátrabban mennek a közösségbe.

– Kissé nehéz helyzetben vagyunk, de amit tudunk, megteszünk a gyülekezet tagjainak védelmében. Nagy segítség az új, kontakt nélküli fertőtlenítőeszköz – emelte ki Nepp Éva, a paksi evangélikus gyülekezet lelkésze.

Ulbert Sándor egyéni képviselői keretéből finanszírozta a készülékek beszerzését mintegy 300 ezer forintból. – A legfőbb cél a templomba érkezők védelme volt. Mindent meg kell tennünk az emberek egészségének védelme érdekében – húzta alá Ulbert Sándor.