Új karrierportált indított a Paks II. Zrt.

Új fázisba lép a Paks II. beruházás, elkezdődik a létesítési, majd az üzemeltetési szakasz. Ez nagyobb létszámot igényel, tehát a következő időszakban megsokasodnak a betöltendő pozíciók a Paks II. Zrt.-nél. Ez is indokolta az új karrierportál létrehozását.

Bognár Péter, a Paks II. Zrt. humánerőforrás igazgatója. Fotó: paks2.hu
Bognár Péter, a Paks II. Zrt. humánerőforrás igazgatója. Fotó: paks2.hu

– Olyan rendszert alakítottunk ki, ami korszerű, eleget tesz a jelenkor kihívásainak és felhasználóbarát. A pályáztatók egyazon felületen tudják kezelni az aktuális állásajánlatokat, az érdeklődők pedig a korábbinál sokkal egyszerűbben tudnak jelentkezni a meghirdetett állásokra – részletezte Bognár Péter, a társaság humánerőforrás igazgatója.

Az interaktív felületet 2020. október 1-től érhetik el a paks2.hu oldalán mindazok, akik szívesen csatlakoznánka a két új atomerőművi blokk létesítésével és üzemeltetésével megbízott cég csapatához. Az oldalon az általános állásajánlatok mellett szakmai gyakorlatra és a végzős egyetemistáknak hirdetett „Mérnök leszek a Paks II.-nél” programra is lehet jelentkezni. Lehetőség van arra is, hogy a jelentkező regisztráljon, és feltöltse önéletrajzát az adatbázisba egy későbbi ajánlat reményében.

Az adatkezelési szabályokat figyelembe véve, a pályázók hozzájárulásával bekerülnek a rendszerbe azok is, akik hagyományos módon, papíralapon nyújtották be önéletrajzukat a Paks II. Zrt.-hez. Így ők is visszacsatolást kapnak arról, hogy befogadták jelentkezésüket, és értesülhetnek minden további lépésről, az új portál ugyanis lehetővé teszi, hogy mind a jelentkezők, mind a pályáztatók pontosan nyomon követhessék az adott pályázat státuszát.

– Sőt a humán területen dolgozó munkatársaim mellett az érintett szakterület vezetői is elérik az információkat, így ők is naprakész információkhoz jutnak a meghirdetett pozíciók státuszáról – tette hozzá Bognár Péter humánerőforrás igazgató.

(forrás: paks2.hu)