Vereséggel rajtolt az Atomerőmű SE

Megkezdődött a 2020/2021-es férfi kosárlabda-bajnokság, az Atomerőmű SE NB I/A-s csapata Debrecenben lépett pályára. A paksi csapatból sérülés miatt hiányzott Gulyás Milán, és a kéztörésből lábadozó Ian Baker.

A meccs elején 7-5 után egy 7-0-s szériával ellépett a hazai társaság, időt kért Braniszlav Dzunics az ötödik perc elején. Capers büntetőből, majd közelről talált be, de mindig jött rá a válasz. Tizenhárom pontra nőtt a Debrecen előnye, amit a negyed végére Lóránt és Shephard pontjaival sikerült kilencre csökkenteni. A DEAC négy triplát is elsüllyesztett, míg a piros-kék kísérletek rendre kimaradtak.

A második felvonás elején sem sokat változott a játék képe, a tizenharmadik percben Eilingsfeld révén végre hetedikre beesett az első paksi tripla, 33-27-et mutatott az eredményjelző. Ezután folyamatosan csökkent az ASE hátránya, Jackson, Kovács, Lóránt, majd Shephard is betalált, 41-39-re feljött az ASE. Nem sikerült azonban ott ragadni a hazaiak nyakán, elég volt némi figyelmetlenség, majd a végén egy dudaszóra bekapott tripla, a huszadik perc végére visszaállt a kilencpontos különbség.

A nagyszünet Kovács Ákos közelije, majd büntetője után Eilingsfeld második hármasa is a hazai gyűrűben landolt, három pontra csökkent a hátrány. Nem sikerült közelebb kerülni, megint növelték előnyüket a fekete-fehérek, sőt két demoralizáló távoli találattal elléptek 62-50-re. Felváltva estek a kosarak, komoly küzdelem folyt a pályán, a negyed végén Eilingsfeld büntetőivel és Capers triplájával tízen belülre zárkózott az ASE.

Az utolsó tíz perc elején Jackson háromszor egymás után mattolta a hazai védelmet, másfél perc után időt kért a DEAC, 72-69-et mutatott ekkor az eredményjelző. Sajnos a vendéglátók újra beleerősítettek, és sorra dobták a demoralizáló tripláikat – a debreceniek tizenöt hárompontos találatot szereztek, míg a paksiak négyet, és végül biztosan nyerték a mérkőzést.

DEAC – Atomerőmű SE 97-83 (28-19, 22-22, 22-22, 25-20). Az ASE pontszerzői: Jackson 16, Capers 15/3, Shepard 13, Eilingsfeld 12/6, Kovács Á. 11, Lóránt 9/3, Valerio Bodon 7.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök