Hátradőlősnek indult, körömrágós lett

A második bajnoki fordulóban már borult a sorsolás, a Falco vírusfertőzés miatt nem tudott pályára lépni az ASE ellen. Rögtön megkezdte a szakosztályvezetés az egyeztetést a szövetséggel, és más csapatokkal, hogy ki lenne az, aki vállalja a szerda esti (10.07.) paksi fellépést. Végül a szintén ellenfél – Pécsi VSK – nélkül maradt Kecskemét jött el a Gesztenyés útra. A hazaiaknál Ian Baker már együtt melegített a többiekkel a meccs előtt, a rotációból a sérült Gulyás Milán hiányzott. A mérkőzés előtt a 2019-es év legjobb Tolna megyei férfi kosárlabdázója díjat Kovács Ákos, a legjobb edzőét Braniszlav Dzunics vette át.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A hazai csapat irányította a játékot az első negyed elején, a kezdő ötösből Capers kivételével mindenki betalált, a hatodik perc elején Lóránt triplája után időt kértek a vendégek, 13-2-t mutatott az eredményjelző. Wittmann szerezte csapata első mezőnytalálatát a hárompontos vonalon túlról, de ezután már csak büntetőből tudtak betalálni a lila-fehérek. A sérülésből visszatért Baker egy közeli és egy távoli találattal köszönt be, jelentős előnyt szerzett az Atomerőmű SE a negyed végére.

A második felvonásban is a hazaiak irányították a mérkőzést, Lóránt és Shepard pontjaival növelték előnyüket. Kecskeméti időkérés után Capers három büntetőjével húsz pontra nőtt a különbség a két csapat között. Nagyon jól védekezett az ASE, néha fault határon, de többször is minimum véleményes büntetőket ítéltek meg a vendégek javára, az első félidőben huszonegyet dobhattak, amiből tizenhat landolt a hazai gyűrűben. Percekig 17-18 pont volt a paksiak előnye, Pajor Dávid és Kis Raul is beszórt egy-egy triplát, a negyed végén egy közelivel és két büntetővel közelebb jöttek a lila-fehérek.

Jackson zsákolásával folytatódott a mérkőzés a nagyszünet után, de ezután pár percig tartó gólcsend következett. A vendégek egy 7-0-s szériával tíz pont alá jöttek, Shepard találatával lett újra két számjegyű a különbség. Baker talált be háromszor egymás után, megtartotta előnyét a harmincadik perc végéig.

Az utolsó negyed nem úgy indult, ahogy a hazai szurkolók szerették volna, két perc elteltével már csak öt pont volt az ASE előnye. Időt kért Braniszlav Dzunics, de a lendületben lévő vendégek feljöttek egy találatra. Shepard, Lóránt, majd Eilingsfeld talált be, közte egy KTE időkéréssel, kilenc pontra nőtt az előny, amit gyorsan ötre csökkentett a lila-fehér társaság. Szerencsére nem tört meg a hazai lendület, Eilingsfeld zsákolt, Kovács Ákos dobott egy triplát, újra időt kértek Váradi Kornélék, de megtartotta előnyét az ASE.

Atomerőmű SE – KTE Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 87-77 (24-8, 26-28, 17-19, 20-22). Shepard 9, Jackson 6, Lóránt 15/3, Baker 13/9, Kovács Ákos 8/6, Eilingsfeld 9, Kalmár, Capers 18/9, Pajor 3/3, Kis Raul 4/3, Bodon Vincent Valerio 2, Velkey.

Braniszlav Dzunics: Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A nagy előny lehet, hogy jó volt, lehet, hogy nem, a harmadik és negyedik negyedben közel engedtük őket, de a végjátékban jobban koncentráltunk.

Lóránt Péter: Örülök, hogy meglett az első győzelmünk. Talán minket zavart meg jobban, hogy sokáig center nélkül játszottak. Máskor vigyáznunk kell, hogy ne adjuk a megszerzett előnyt.