Thürmer Gyula: A legnagyobb probléma a bizonytalanság

– Magyarország most egy nehéz és felelősségteljes időszakban van a koronavírus-járvány miatt. Úgy gondoljuk, hogy a kormány megfelelő intézkedéseket hoz, amiket be kell tartani, de felmerül a kérdés, hogy mindennek ki fogja megfizetni az árát. Ideje lenne, hogy akinek több mint egymilliárdos vagyona van, fizessen mondjuk öt százalék szolidaritási adót, és ne mindig az egyszerű embereket adóztassák meg – mondta Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke paksi látogatásán. Arról is beszélt, hogy rossz helyzetben van az idegenforgalom, a vendéglátás, a külföldi cégek is. – Magyarországnak meg kellene termelnie amire képes, és preferálni a magyar termékeket, támogatni a vállalkozásokat. Ez még hiányzik a kormány programjából – húzta alá.

Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke. Fotó: TelePaks
Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke. Fotó: TelePaks

Thürmer Gyula arra is kitért, hogy önmagában nem baj, hogy stadionok épülnek, de épüljön több uszoda, kórház, olyan létesítmények, amelyek valamennyiünket szolgálnak. Az orvosok béremeléséről szóló törvény kapcsán azt mondta, támogatják a béremelést, de nem így. – Ez igazából nem megoldás, mert ettől a hálapénz nem fog eltűnni, nem lesz több kórházi ágy, több szolgáltatás, és nem lesz rövidebb a várólista. Többet kellene az egészségügyre költeni, a Munkáspárt úgy gondolja, hogy a GDP legalább tíz százalékát, és akkor jutna minden egészségügyi dolgozónak, és a lakosság helyzete is jobb lenne – összegzett.

– Az országot járva, és beszélgetve az emberekkel azt tapasztalom, hogy ma Magyarországon a legnagyobb probléma a bizonytalanság. Az emberek bizonytalanok, hogy megmarad-e a munkahelyük, lesz-e elegendő jövedelmük, sikerül-e megőrizniük az egészségüket. A napi statisztikák nem nyugtatják meg őket, belefáradtak a vírushelyzetbe, az intézkedésekbe és sok minden másba. Egy járvány vagy háború nem propagandakérdés, a kormánynak őszintén kellene beszélnie arról, hogy mi a helyzet, mit lehet tenni, és a terhekben mindenkinek osztozni kellene – mondta a pártelnök.

A 2022-es országgyűlési választás kapcsán azt mondta, hogy a Munkáspárt gőzerővel készül rá, már kijelölték, mely választókerületekben állítanak jelöltet. – Fontosnak tartjuk, hogy legyen alternatíva, ha a választók nem elégedettek a kormánnyal, de az ellenzékkel sem. A Munkáspárt kiegyensúlyozott, tisztességes politikája, következetessége, a nemzet, a baloldal, az egyszerű emberek melletti kiállása nagyon megbízható választási lehetőséget kínál – hangsúlyozta Thürmer Gyula.