Kihirdette térségfejlesztési pályázatát a JETA

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott és a Miniszterelnökség által támogatott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma 2020. október 21-én Pakson tartotta ülését. Napirenden szerepelt az önkormányzatoknak kiírt 2020. évi pályázati felhívás kihirdetése.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks
Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 2011-ben jött létre, célja az atomerőmű körüli kedvezményezett területeken a felzárkóztatás, az életminőség emelésének segítése. Az érintettségi kört a Paksi, a Kalocsai, a Tolnai járás egészét, valamint a Szekszárdi járás egy részét magában foglaló 47 település alkotja. Az Alapítvány már tíz éve dolgozik a térségben, jogszerűen, átlátható módon, a nyilvánosság teljes körű biztosításával és közmegelégedéssel. Az Alapítvány fő támogatója 2015 óta a Miniszterelnökség.

A mai kuratóriumi ülés napirendjei között szerepelt az önkormányzatoknak kiírt 2020. évi pályázati felhívás kihirdetése az érintett körzet polgármestereinek jelenlétében. A felhívásban három pályázati ablakot nyitottak meg, 485 millió forint támogatási összeggel. A kedvezményezett települések önkormányzatai pályázhatnak az életminőség és az életbiztonság emelését szolgáló programokra, illetve közösségi épületek energiaracionalizálására.

Egy önkormányzat akár két pályázatot is benyújthat egyidejűleg, a pályázati szabályzati rend szerint. A pályázatok beadási határideje 2021. január 29. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz és a pályázati felhíváshoz kapcsolódó információk megtalálhatók a www.jovonkenergiaja.hu oldalon.

/Forrás: JETA sajtóközlemény/