Hamarabb pályára léphetnek a felgyógyult játékosok

Négy játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje az ASE kosárlabdacsapatából a Szolnok elleni meccset követő karantén végén. Kis Raul tesztje negatív volt, ám kontaktszemélyként nem látogathatta az edzéseket, és nem léphetett pályára az Oroszlány ellen, írtuk meg korábban. Az egyesület honlapján ma (10.29.) megjelent a hír, hogy a karanténban maradt játékosaik ismételt koronavírustesztje negatív lett.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet az elmúlt hetek tapasztalatai és a bővülő nemzetközi szakmai ismeretek alapján aktualizálta a COVID–19-cel fertőzött sportolók visszatérésének szabályait. Ennek értelmében tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató esetben az első pozitív PCR tesztet vagy az első tünetes napot követően három héttel, elhúzódóan tünetes esetben az első pozitív PCR tesztet vagy az első tünetes napot követően leghamarabb négy-hat héttel adják vissza a sportorvosi engedélyeket. Így az ASE négy játékosa  megfelelő EKG és szívultrahang vizsgálat után újra edzésbe állhat.

Pillanatkép az Oroszlány elleni mérkőzésről. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Pillanatkép az Oroszlány elleni mérkőzésről. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Jan Pavlik szakosztályvezető a következőket mondta ezzel kapcsolatban: A játékosok kijöttek a karanténból, majd a vizsgálatok után csatlakoznak a csapathoz. Kis Raul szombaton Sopronban már a keret tagja lesz, a többiek reményeink szerint a jövő hét végén, Szegeden léphetnek újra pályára. A szövetségnek – és a Körmendnek is – jeleztük, hogy a hivatalosnál több meccset nem tudunk vállalni, tehát a jövő keddre lekötött körmendi meccset sem, a tervek szerint a találkozóra a válogatott mérkőzései után kerül sor.