Koronavírus: Paks Város Önkormányzatának közleménye

Tájékoztatják a lakosságot, hogy tovább emelkedett a Paksi Polgármesteri Hivatal koronavírus-eseteinek száma. Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző Covid–19 tesztje pozitív lett, tünetei nincsenek, otthoni munkavégzésre állt át.

A kontaktkutatás eredményeként bebizonyosodott, hogy Szabó Péter polgármester és Szántó Zoltán alpolgármester szoros kapcsolatnak számítanak egy, a hivatal működése szempontjából elengedhetetlenül fontos értekezlet miatt – ahol szigorúan betartottak minden járványügyi ajánlást és szabályt –, ezért ők is otthonról végzik feladataikat. Mindkettejüket tesztelték, eredmény későbbre várható.

Az értekezlet miatt további két köztisztviselő is hatósági karanténban van. Mindenkit, aki kapcsolatba került főjegyző úrral, teszteltetni fog az önkormányzat, hogy biztonságosan működhessen a polgármester hivatal.

Szabó Péter polgármester a családjától elkülönítve dolgozik. A város ügyeiben hivatalosan, ideiglenesen, a városvezetők korábbi, egyöntetű döntése alapján Leber Ferenc alpolgármester jár el.

A megújult városháza. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív