Útfelújítás a Pákolitz utcában

Elkészült a Pákolitz utca rekonstrukciójának első üteme, a napokban az átadás is megtörtént. Az önkormányzat huszonhárom millió forintot biztosított a fejlesztésre: a régi elhasználódott út burkolatát újította meg az Amalfi Hungária Kft., mintegy 107 méter hosszan. A tervek szerint júliusban kezdődött volna a kivitelezés, de az utca végén lévő löszoldalban gyurgyalagok fészkeltek, a fokozottan védett madarak fiókái miatt így csak augusztusban indulhatott a beruházás.

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Pálmai Klára, a körzet önkormányzati képviselője arról beszélt: az utca fennmaradó szakaszának felújítását terveztetni kell, egyelőre tulajdonjogi problémák is vannak: a terület egy része magántulajdon, ahova az önkormányzat nem építtethet utat. A képviselő asszony a közvilágítás kiépítését képviselői keretéből szeretné finanszírozni, várhatóan a jövő évben megoldódhat az utcavilágítás problémája.

A körzetben az elmúlt időszakban több utca is megújult, így az Anna és a Kömlődi utca, a Szentháromság tér rekonstrukciója pedig még az idei évben megkezdődik. A Deák Ferenc utca, 6-os számú főút által határolt területen lévő szovjet emlékmű zöldfelület-rendezése jelenleg is zajlik, a parkban egynyári növényeket, fákat, bokrokat telepítenek a szakemberek, mintegy 8 millió forint értékben – fogalmazott Pálmai Klára.