Most nem voltak egy súlycsoportban

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A kosárlabda szövetség a válogatott mérkőzések elmaradása miatt erre a hétre három mérkőzést is kijelölt több csapatnak, az ASE ma este (11.30.) a Jászberénnyel játszott, szerdán a Szegedet, szombaton pedig a Pécset fogadja.

Nem jött ez jól a sok sebből vérző jászberényi kék-fehéreknek, távozott a vezetőedzőjük, egy légiósuk, és többen is betegek, illetve sérültek. Szerették volna elhalasztani a találkozót, de a szövetség által belengetett pontlevonás miatt inkább a paksi kirándulást választották. A paksi csapat keretéből hiányzott sérülés miatt Gulyás Milán, Kalmár Viktor és Valerio Bodon Vincent, de pályára lépett a válogatottból visszatérő Eilingsfeld János.

Álmos hangulatban indult a mérkőzés, nem volt nagy iram, de így is ellépett 9-3-ra a hazai társaság, három perc elteltével időt kértek a vendégek. Jó tanácsokat kaptak Brbaklicék, és az ötödik percben egy 7-0-s széria után már náluk volt az előny. Gyorsan fordított az ASE, és Shepard 2+1-e után 19-12-re módosult az állás. Ezután Eilingsfeld percei következtek, kilenc pontot szerzett bő három perc alatt, a negyed utolsó találatát Shepard szerezte.

A második felvonás elejét kicsit megnyomta az Atom, Kovács Ákos közelről és távolról is betalált, rajta kívül Pajor és Baker is eredményes volt, 44-22-őt mutatott az eredményjelző az ötödik perc végén. Lóránt szerezte az ötvenedik pontot, Jackson triplája után pedig 28 pontra nőtt a hazai előny. Az utolsó három percben csak a vendégek szereztek pontot, 7-0-s szériával zárkóztak.

A nagyszünet után a vendégek szerezték az első kosarat, de Eilingsfeld és Shepard révén növelte előnyét a paksi csapat, az ötödik percben időt is kért a Jászberény. Ezután felváltva estek a találatok, nem tetszett ez Braniszlav Dzunicsnak, 69-46-nál időt kért. Felpörgött a paksi támadójáték, amiben Shepard és Jackson járt elöl, utóbbi távoli találata után harminc pont fölé kúszott a két csapat közti különbség.

Az utolsó negyed elejét megnyomták Kovács Ákosék, Eilingsfeld büntetői után 101 pontnál tartott az ASE. Elkészült erejével a vendégcsapat, dobásaik is pontatlanok lettek, Capers és Kis Raul is gyors indítások után szerezte a pontokat. A szerdai Szeged elleni mérkőzés előtt jó felkészülés volt.

Atomerőmű SE – Jászberény 117-63 (30-16, 25-18, 27-17, 35-12). ASE: Shepard 18/3, Jackson 16/6, Lóránt 11/3, Baker 15/9, Kovács Ákos 15/6, Eilingsfeld 27, Pupp -, Capers 9, Pajor 2, Kis Raul 4, Verasztó -, Velkey-.

Braniszlav Dzunics: Kívánom az ellenfelünknek, hogy minél hamarabb kijusson ebből a helyzetből. Nálunk mindenki, aki pályára lépett, úgy állt hozzá, ahogy illik.

Eilingsfeld: Gratulálok a csapatnak, az elején pár percig volt szoros, utána eldőlt a mérkőzés. Gratulálok a Jászberénynek is, hogy ebben a helyzetben is odatették magukat.