Megdolgoztak a győzelemért

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Ezen a héten feszített ritmusban játssza bajnoki mérkőzéseit az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, hétfő után ma is pályára léptek Kovács Ákosék. Ezúttal keményebb ellenfél, a Pakson is megfordult Szrecsko Szekulovics által irányított Szeged látogatott a Gesztenyés útra. A piros-kék játékoskeret nem változott a Jászberény ellenihez képest: Gulyás Milán, Kalmár Viktor és Valerio Bodon Vincent továbbra sincsenek bevethető állapotban.

A vendégek szerezték az első pontokat, Jackson révén közelről jött az egyenlítés. Ezután felváltva jöttek a találatok és a kihagyott helyzetek. Pupp középtávolról, Shepard közelről volt eredményes, 10-8-at mutatott az eredményjelző az ötödik percben. Jackson faultja után három büntetőt értékesített a Szeged, majd közelről és távolról is betaláltak, másfél perc alatt, egy 8-0-s rohammal 10-16-ra elléptek. Ezután Lóránt vette hátára a csapatot, nyolc pontot szerzett zsinórban, de egyenlíteni nem sikerült, sőt a dudaszóra beeső közeli találattal növelte előnyét a vendég.

Eilingsfeld dobott egy triplát, de hamar jött a válasz, igaz „csak” egy kétpontossal. A következő percekben az ASE kosarakra mindig válaszoltak a vendégek, nem sikerült átvenni a vezetést. A negyedik perc tájékán Pajor triplája utat talált a gyűrűbe, majd Shepard és Lóránt is betalált távolról, hat ponttal ellépett az Atom. Nyolc pontra nőtt az előny, de a végjátékból ismét a vendégek jöttek ki jobban, most tíz másodperccel a vége előtt távolról találtak be a hazai gyűrűbe.

Állva hagyta az ASE-t a vendégcsapat, 6-0-s szériával átvették a vezetést, három perc tíz másodpercet kellett várni az első paksi pontra, Eilingsfeld volt eredményes közelről. A vendégek irányították a játékot, a palánk alatt is az ő akaratuk érvényesült, kétszer annyi lepattanót szedtek, mint Jacksonék. Nagy küzdelem és kevés pont jellemezte ekkor a mérkőzést. Ezúttal a hazaiaknak sikerült jobban a végjáték, Lóránt és Baker révén egalizáltak a harmincadik perc végére.

Az utolsó felvonás elején átvette a vezetést az ASE, és Lóránt, Shepard, valamint Jackson pontjaival ellépett 59-53-ra. Capers három büntetőjével már kilenc pontra hízott az előny, de a vendégek nem adták fel, keményen küzdöttek. Három perccel a vége előtt Shepard révén tíz pontra nőtt az előny, de eladott labdákkal, néhány rossz döntéssel sikerült visszahozni a meccsbe a Szegedet. A végjátékban Shepard keze nem remegett, pár másodperccel a vége előtt bebiztosította a győzelmet.

Atomerőmű SE – Naturtex-SZTE-Szedeák 71-66 (18-21, 22-16, 11-14, 20-15).
ASE: Shepard 15/3, Jackson 7, Lóránt 21/6, Baker 4, Kovács Ákos 4, Eilingsfeld 5/3, Pupp 2, Capers 10, Pajor 3/3, Kis Raul -,

Braniszlav Dzunics: Küzdelmes meccset játszottunk, a végjátékban a védekezésben jobban figyeltünk, de ha másképp alakul az eredmény, sem szólhatnánk semmit. Nem tudom, hogy hányadik meccsen vernek meg bennünket lepattanózásban, ezen javítani kell. Gratulálok a csapatomnak.

Kovács Ákos: Izgalmakban nem volt hiány, szép kosárlabdában igen, végig nem lehetett tudni, hogy ki fog nyerni. Sok elrontott dobásunk, volt, a végén talán mi hibáztunk kevesebbet.