Újabb építési engedélyek a Paks II. projektben

Egyre több épület létesítése kezdődhet meg a Paks II. projektben. Ezúttal a korróziógátló munkálatok komplexuma kapta meg az építési engedélyt.

Látványterv. Fotó: paks2.hu

A létesítendő atomerőművi blokkok kivitelezéséhez több mint száz építményre van szükség. Az Építési és Szerelési Bázis területén, amely közel 100 ezer négyzetméter lesz, már a végéhez közeledik az első három felvonulási épület kivitelezése. Emellett már átadásra került a munkaterület a betonkeverő üzem létesítményeinek építésének megkezdéséhez. Most a korróziógátló munkálatok komplexuma kapta meg az építési engedélyt az Országos Atomenergia Hivataltól.

A komplexum hat építményből áll: homokfúvó- és fémbevonó-épületekből, valamint festőműhelyekből, raktár- és öltözőépületből.

A homokfúvó- és fémbevonó műhelyben az acélszerkezetek, csővezetékek, hegesztett illesztések és fémburkolatok felületkezelését fogják végezni. A festőműhely 760 négyzetméter alapterületű épülete az acél szerkezeteket alapozására, festésére és korróziómentes bevonattal való ellátására szolgál majd.

A komplexum legnagyobb területű létesítménye a bruttó 7560 négyzetméteres nyitott raktározási terület lesz, amely magában foglalja az UXF 8.1.1 Homokfúvó-és fémbevonó műhelyt és az UXF 8.1.3 Festőműhelyt is. Itt végzik majd a korrózióvédelem befejező munkálatait és itt tárolják az elkészült elemeket, vizsgálják a nagyméretű fémszerkezeteket, illetve végzik el azok műszaki ellenőrzését.

Épül még további két raktárépület. Az egyik, bruttó 320 négyzetméter lesz, itt az oldószereket és festékeket tárolják majd. A 240 négyzetméteres anyagraktárban pedig a beérkező anyagok kapnak helyet, eredeti, gyári csomagolásában és edényzetben.

A fémbevonó műhely és festőműhely munkásai, mérnökei és technikusai számára mobil konténerekből épül majd fel a bruttó 395 négyzetméter alapterületű öltöző és kiszolgáló épület.

A Paks II. Zrt. által eddig megszerzett engedélyek száma rövidesen eléri az ötszázat.

/Forrás: paks2.hu/