Braniszlav Dzunics: Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk

A székesfehérvári fiaskó után hazai pályán fogadta a Debrecen csapatát az Atomerőmű SE. A paksi keretből ezúttal is hiányzott sérülés miatt Lóránt Péter, Kalmár Viktor és Pupp Bence.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Capers közelije után közeli volt a válasz, de a paksi légiós triplájára csak egy kettes érkezett. Shepard és Jackson is betalált, 9-4-et mutatott az eredményjelző. Jól védekezett az ASE, és a befejezések is rendben voltak. Összekapta magát a vendégcsapat, és egyenlített a negyed közepére, Capers pedig begyűjtötte második személyi hibáját, leült a padra. Ezután felváltva estek a kosarak, de most már az Atom volt lépéskényszerben. A nyolcadik perctől csak magyar játékosokat küldött a pályára Braniszlav Dzunics, egy perccel a vége előtt Kis Raul triplájával sikerült egyenlíteni, de a negyed utolsó találatát a vendégek érték el.

Hosszú sérülés után lépett ismét pályára Valerio Bodon Vincent, és bő két perc alatt szerzett öt pontjával 27-23-ra ellépett a paksi csapat. A következő percekben a vendégek egy 2+1, és közeli találattal feljöttek egy pontra, de a negyed közepén Shepard és Baker találataival sikerült visszaverni az egyenlítési kísérleteiket. Újra pályára küldte Caperst a paksi vezetőedző, aki bő egy perc alatt nyolc pontot szerzett, és a piros-kékek tíz pont fölé növelték előnyüket. Az utolsó találatokat is a hazaiak szerezték, Shepard adott forintos labdát Jacksonnak, aki zsákolt egy nagyot, majd Capers is értékesítette büntetőit.

A nagyszünet után belekezdett a vendég, két triplát is beszórtak az első percekben, paksi oldalról két kétpontos érkezett válaszul, Jackson és Kovács révén. Sikerült rendezni a sorokat, és lassítani a vendégeket, a negyed közepén Capers kettesével újra tizenöt pont volt a piros-kékek előnye. Időt kértek a vendégek a nyolcadik percben, ami után elkezdték csökkenteni a hátrányukat. Az utolsó találatokat azonban az ASE szerezte, visszaállítva a tizenöt pontos különbséget.

Az utolsó felvonás elején a Paks kapta el jobban a fonalat, Eilingsfeld büntetőből, Capers távolról volt eredményes. Ezután jött egy kisebb hullámvölgy, a DEAC egy 8-0-ás rohammal visszajött a meccsbe, időt kért Braniszlav Dzunics a negyedik percben. Jót tett a kis szünet, megtört a vendégek lendülete, visszavette a kezdeményezést az Atom. A hetedik percben Jackson zsákolása után 83-67-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó percekben már csak a különbség volt a kérdés, a debreceni tizennégy pontos vereség után tizenhattal nyert itthon az ASE, így ha az alapszakasz végén egyenlő lesz az állás, a paksi csapat előrébb fog végezni mint a hajdúságiak.

Atomerőmű SE – DEAC 89-73 (20-23, 30-12, 21-21, 18-17)
ASE: Shepard 11, Jackson 16, Gulyás -, Baker 10/3, Kovács Ákos 4, Eilingsfeld 6, Capers 26/9, Kis Raul 8/3, Valerio Bodon Vincent 5, Velkey 3/3.

Braniszlav Dzunics: Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, döntő volt a második negyed, amikor elhúztunk. Utána egyenlő lett a játék, kicsit unalmas, nem volt rajtunk akkora nyomás, frissebbek voltunk, mint az ellenfél. Sikerült sok könnyű kosarat szereznünk.

Kevin Capers: Azt gondolom, miután kikaptunk az előző mérkőzésen, volt időnk jól felkészülni a héten a Debrecenből.