Az első negyed döntött

A Tisza partjára utazott az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, a Szolnoki Olajbányász ellen léptek pályára bajnoki mérkőzésen. A paksi csapatból továbbra is hiányzott a sarokbántalmakkal küzdő Lóránt Péter.

Az első percekben felváltva estek a kosarak, és felváltva vezettek a csapatok. Aztán kezdett elhúzni az Olaj, kihasználva a szellős paksi védekezést. Potyogtak a hazai triplák, 18-9-nél időt kért Braniszlav Dzunics, de egészen a nyolcadik percig kellett várni, mire Eilingsfeld betalált, 22-11-re vezetett ekkor a Tisza-parti csapat. A hátralévő időben kiegyenlített játék folyt a pályán, még sikerült két pontot faragni a hátrányból, de így is jelentős előnyre tettek szert a piros-feketék, elsősorban a hat hárompontos találatuknak köszönhetően.

A második felvonás elején már nem ültek a hazai triplák, jobban szedte az ASE a lepattanókat, és fokozatosan csökkent a hátrány, Baker büntetői után 31-29-et mutatott az eredményjelző. Újabb paksi hullámvölgy következett 9-0-s Olaj-rohammal, ismét a védekezéssel voltak gondok. Újítani tudott az Atom, és Shepard vezérletével, egy 8-0-s szériával 42-39-re újra felzárkóztak, időt kértek a vendéglátók. Az utolsó találatokat büntetőből a hazaiak szerezték.

A nagyszünet után folytatódott a hullámvasút, először az ASE volt a hullám tetején, Eilingsfeld zsákolása után két pontra csökkent a piros-kék hátrány. A negyedik percben Velkey triplája után 53-51-et mutatott az eredményjelző, ami után hullámvölgy következett. Egy 8-0-s rohanással ismét ellépett az Olaj tíz ponttal, amit Kovács Ákos egy triplával hétre csökkentett. Az utolsó találatot a hazaiak szerezték.

Az utolsó tíz perc is nagy küzdelmet, és sok ki nem kényszerített hibát hozott. A negyedik percben Shepard alley-oopja után időt kért a hazai csapat, de ahelyett, hogy sikerült volna egyenlíteni, újra jöttek a fegyelmezetlenségek, és a hibák. Őrizte 4-5 pontos előnyét az Olaj, aztán a nyolcadik percben az ASE egy időkérés után, Baker büntetőivel és Eilingsfeld zsákolásával két pontra csökkentette a hátrányát. A hátralévő tizenegy másodpercben aztán hibát hibára halmoztak a paksi játékosok, a hazaiak pedig kihasználták a felkínált lehetőségeket.

Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 89-80 (28-19, 18-22, 22-19, 21-20)
ASE: Shepard 20/3, Kovács Ákos 3/3, Capers 11/3, Jackson 12/3, Eilingsfeld 18, Baker 10, Velkey 3/3, Valerio Bodon 3/3.

A 18 pontig és 13 lepattanóig jutott Eilingsfeld János a következőket mondta: Az történt, hogy amikor csapatként tudtunk játszani, akkor mindig felzárkóztunk 3-4 pontra, majd elkezdtünk egyénieskedni, és hibázni. Sokszor jól játszottunk, és én is megtettem, amit tudtam.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com