Távozik Csapó Sándor a Mezőföldvíz Kft. éléről

Csapó Sándor. Fotó: Szaffenauer Ferenc/ Paksi Hírnök archív

Csapó Sándor ügyvezető igazgató 2021. február 1-jei hatállyal – a munkáltatónál kezdeményezett közös megállapodással – távozik a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. éléről.

Az ügyvezető igazgató 2012-ben a társaság alapítójaként hozta létre az új víziközmű törvény követelményeinek megfelelő közműtársaságot a Paksi Vízmű Kft. jogutódjaként. Feladata volt egy olyan integrációs, szervezetfejlesztési folyamat levezénylése, amelynek során 2014-ig Baranya, Tolna és Fejér megyékben 47 település csatlakozott a céghez mintegy 100 ezer fogyasztóval. Az elmúlt három évben az ügyvezető irányításával dolgozták ki a Paks2 beruházáshoz és a kapcsolódó térségfejlesztéshez szükséges víziközmű beruházási stratégiát is. Csapó Sándort 2017-ben a szakma érdekképviseleti szervezete, a Magyar Víziközmű Szövetség elnökségi tagjává választotta.

Az új ügyvezető személyéről – az alapító okirat szabályai szerint – a társaság taggyűlése, azaz a 47 tulajdonos település polgármestere 2021. január 31-ig írásos szavazással hoz döntést. Csapó Sándor víziközműtársaság-alapítási, majd az azt követő 9 éves szakmai vezetői munkáját a munkáltatói jogokat gyakorló főtulajdonos nevében köszönjük.

Szabó Péter
polgármester