Jobb volt a Kaposvár

Újra sűrűsödik a program, szerda-szombat ritmusban játssza mérkőzéseit az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. Ismét vendégségbe látogattak Braniszlav Dzunics tanítványai, a Falcot a múlt héten verő Kaposvárhoz. A paksi csapat az előző fordulóban egy már megnyert meccsen kapott ki Oroszlányban, adva volt a lehetőség a javításra, azonban egy rettentően rossz első negyed után csak futottak az eredmény után.

Az első percekben felváltva estek a kosarak, paksi oldalról Eilingsfeld kétszer is eredményes volt a gyűrű alól, a harmadik perc végén 6-7-et mutatott az eredményjelző. Bő másfél perc után már 14-7-et, a hazaiak két triplával és egy duplával elléptek, időt kért az ASE. Ez sem segített, 12 pontra nőtt a két csapat közt a különbség. Rossz védekezés, kihagyott dobások jellemezték ekkor a paksiak játékát, míg a másik oldalon egy felpörgött Kaposvárt lehetett látni a pályán. Tovább nyílt az olló, kedvük szerint szerezték pontjaikat a hazaiak, és 18 ponttal nyerték az első tíz percet.

A második negyed elején nem sokat változott a játék képe, erőlködött az Atom, a hazaiak pedig őrizték előnyüket. Négy és fél perc telt el a második játékrészből, amikor Capers és Jackson is betalált közelről, rögtön időt kértek a hazaiak. A hatodik percben Shepard révén végre beesett az első paksi tripla, majd Capers is betalált távolról, sőt még egy büntetőt is dobhatott, mert szabálytalankodtak vele, ekkor 36-28-at mutatott az eredményjelző. Újabb hármassal növelte előnyét a Kaposvár, de ekkor már volt ritmusa az ASE játékának, és a dobások is utat találtak a gyűrűbe. A negyed végén Valerio Bodon közelről, Shepard távolról volt eredményes, visszajött a meccsbe a Paks.

Nagyon pontszegény játékot hozott a harmadik felvonás, a védekezéssel nem volt baj, de a pontszerzéssel annál inkább. Úgy sikerült 16 pontot elérni, hogy abból Capers egy triplát és Shepard egy duplát az utolsó percben dobott. Annyi pozitívum volt, hogy sikerült négy pontra felzárkózni.

Az utolsó tíz perc elején mintha bedeszkázták volna a hazai gyűrűt, közel négy percig egyetlen paksi találat született, Paige megszerezte első pontjait piros-kékben egy középtávoli dobásból. Elhúzott 10 ponttal a Kaposvár, de Eilingsfeld és Shepard faragott a hátrányból, egyből időt kért a hazai társaság. Továbbra is sok volt a hiba, de ezúttal már mindkét oldalon, hektikus volt a játék. Jackson, Kovács, Eilingsfeld szereztek pontokat, majd Jackson egy triplát süllyesztett el, 73-71-re feljött a paksi csapat egy perc két másodperccel a mérkőzés vége előtt. Nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából a somogyi alakulat, megnyerte a végjátékot, és ezzel a mérkőzést is.

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 79-75 (30-12, 15-26, 13-16, 21-21).
ASE: Shepard 17/6, Jackson 9/3, Gulyás -, Lóránt 12, Kovács Ákos 3, Eilingsfeld 16, Capers 10/6, Kis Raul -, Valerio-Bodon 6/3, Paige 2.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök