ASE – Sopron KC

A szerdai Falco elleni hazai mérkőzés után újra a Gesztenyés úton lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. A vendég Sopron KC egy hete játszott utoljára bajnoki mérkőzést, akkor kikaptak tizenkét ponttal a DEAC-tól hazai pályán. Az előzetes hírekkel ellentétben Justin Jackson vállalta a játékot, ezúttal a 23 éven aluliak között Gulyás és Valerio Bodon mellett Kalmár került be a keretbe. A vendégeknél minden meghatározó játékos hadra fogható volt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Rosszul kezdte a meccset az ASE, sorra hagyta ki a helyzeteit, közte két ziccert is. A negyedik perc elején Valerio Bodon törte meg a gólcsendet, ekkor 2-5-öt mutatott az eredményjelző. Eilingsfeld és a zsákoló Valerio Bodon szerezték a paksi pontokat, de egy rossz védekezés után Boriszov három büntetőt értékesített, hat ponttal meglépett a vendég. Egy percre rá az ötödik csapatszemélyit gyűjtötte be az ASE, a vendégek pedig tizenkét ponttal elléptek. Eilingsfeld, Kovács Ákos, majd Lóránt volt eredményes, csökkent a két csapat közt a különbség. Paige először egy kettest, majd egy hármast helyezett el a soproni gyűrűben, hat pontra apadt a hátrány a tízedik perc végére.

A második negyed elején belekezdett a hazai társaság, Jackson egy, Lóránt két triplája zúgott be a vendégek gyűrűjébe, tizenhárom perc játék után először vezetett a hazai csapat. Lóránt két értékesített büntetője után időt kértek a kék-fehérek. Jackson zsákolt, Shepard büntetőket, Valerio Bodon egy közelit dobott, 36-31-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó támadás a hazaiaké volt, de nem sikerült gólra váltani, négypontos Atomerőmű vezetéssel ért véget az első félidő.

A nagyszünet után percekig felváltva estek a kosarak, tartotta 4-5 pontos előnyét a paksi csapat. Eilingsfeld dobott egy triplát, kezdett elhúzni az ASE, Lóránt, Capers, majd Valerio Bodon találtak be egymás után, a hatodik percben 63-52-nél időt kértek a vendégek. Boriszov vezérletével, egy 7-0-s szériával visszajöttek tízen belülre a soproniak, 63-59-nél időt kért a paksi csapat. Jackson szórt be egy nyugtató hármast, majd Capers közelről, a végén pedig Kovács Ákos büntetőkből szerzett pontokat, maradt némi előny a harmincadik perc végére.

A negyedik felvonás első perceiben tartotta hétpontos előnyét az ASE, de Boriszov tripláival 78-77-re feljöttek a soproniak a negyedik perc közepére. Shepard és Paige pontjaival 84-80-ra még az Atom vezetett, de egy időkérés után vérszemet kaptak a vendégek, nagy energiával küzdöttek, és negyvennyolc másodperccel a vége előtt átvették a vezetést. Capers csak egy büntetőt értékesített, az ellentámadásból pedig Boriszov megszerezte nyolcadik tripláját, és összesítésben negyvenedik pontját. A hátralévő idő már kevés volt az egyenlítéshez.

Atomerőmű SE – Sopron KC 88-90 (19-25, 22-12, 30-27, 17-26).
ASE: Paige 11/3, Shepard 15, Jackson 8/6, Gulyás -, Lóránt 21/9, Kovács Ákos 5, Eilingsfeld 11/3, Capers 6, Kis Raul -, Valerio Bodon 8, Velkey 3/3.

Braniszlav Dzunics: Egylabdás meccs lett a végén, már sokadszor gyűlik meg a bajunk a végjátékkal, harcoltunk, de nem tudtuk megoldani a feladatot.

Eilingsfeld János: Ismét egy nyerhető mérkőzést buktunk el a negyedik negyedben, Boriszovot nem tudtuk tartani, szinte minden dobása beesett.