Megérdemelten győzött az ASE Szombathelyen

Szombathelyen játszott bajnoki mérkőzést az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. A listavezető hazaiak az előző fordulóban 91-72-re nyertek az OSE Lions ellen az Aréna Savariában, míg a paksi csapat Pécsett kapott ki 85-78-ra. Mindkét együttesnél volt hiányozó, a szombathelyieknél Bruinsma, míg az ASE-nál Shepard és Gulyás nem léptek pályára sérülés miatt.

Jól kezdte a meccset a paksi csapat, Jackson és Valerio Bodon is betalált távolról, Lóránt pedig közelről, a harmadik percben 3-8-at mutatott az eredményjelző. Jól védekezett az ASE, a támadásait pedig vagy jól fejezte be, vagy nem engedte ellenfelét gyorsan indítani. A hetedik percben Lóránt újabb pontjai után, 12-20-nál időt kértek a hazaiak. Ezután jött pár véleményes ítélet, Paige gyorsan beszedett két személyit, három pontra olvadt az előny. A hátralévő percekben Kovács Ákos volt a pontfelelős, kétszer is sikeresen egy-egyezett, egy kosárnyi előny maradt a tízedik perc végére.

A második felvonás eleje is az ASE-é volt, Valerio Bodon közelről, Kovács Ákos távolról talált be, de jött rá a válasz a másik oldalról. Eilingsfeld is beszállt a tripladobók közé, de tartotta a lépést a Falco. A negyedik percben időt kért Braniszlav Dzunics, ami után Jackson, Kovács és Paige találataival 31-38-ra módosult az állás, ezúttal a hazaiak kértek időt. Nem zavarta meg ez sem a paksi csapatot, Valerio Bodon közeli, majd Lóránt távoli kosara után tíz pontra nőtt az ASE előnye. Paige-t lökték ziccerben, a kimaradt helyzet után nehezményezte is, rögtön technikait kapott. Lóránt újabb találata után 13 pontra nőtt az előny, de a hátralévő időben 5 pontot ledolgozott a hátrányából a Falco.

A nagyszünet után gyors kosárváltással indult a játék, majd négy pontra feljöttek a sárga-feketék. Lóránt a palánk alól, Kovács Ákos távolról vette be a hazai gyűrűt, 50-57-et mutatott az eredményjelző. Szerzett labdából, gyors ellentámadásból, majd közelről voltak eredményesek a vendéglátók, egy pontra fogyott az ASE előnye. Nem remegtek meg a kezek, a szenzációs napot kifogó Lóránt egy kijátszott támadás végén volt eredményes, majd egy gyors indítás után zsákolt egy hatalmasat, ismét ellépett a paksi társaság. Az utolsó percekben Capers szállította a pontokat, dobott egy bravúr kosarat a gyűrű alól, majd beszórt egy triplát, maradt öt pont előny az utolsó negyedre.

Paige, Eilingsfeld, majd ismét Paige talált be, tartotta előnyét az ASE, a harmincharmadik percben Jackson negyedik személyi hibáját fújták be, a padra kényszerült. Lóránt hárompontosa, majd két büntetője esett be a hazai gyűrűbe, 70-79-et mutatott az eredményjelző hat perccel a vége előtt. Állandósult a tíz pont körüli különbség, nagyon összeszedetten és koncentráltan játszott a paksi csapat. Paige zsákolása után tovább nőtt a különbség, Lóránt és Eilingsfeld pontjai pedig bebiztosították a győzelmet. Capers vette ki a labdát a hazai játékos keze alól, és egy gyors akcióval 15 pontra növelte a két csapat közt a különbséget, az utolsó találatot a hazaiak szerezték. Megérdemelten, többek között Lóránt ponterős játékának köszönhetően nyert az ASE, végig kézben tartva a mérkőzést.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 80-93 (22-24, 20-26, 21-18, 17-25).
ASE: Jackson 7/3, Lóránt 32/9, Kovács Ákos 12/6, Eilingsfeld 11/3, Valerio Bodon 9/3, Capers 11/3, Verasztó -, Kis Raul -, Paige 11/3, Velkey -.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com