Virtuálisan avatták fel a West Hungária Bau Kft. paksi telephelyét

A West Hungária Bau Kft. 1,9 milliárd forint költséggel fejlesztette a paksi telephelyét és további fejlesztéseket hajtott végre állami támogatással. A paksi telephelyet március 5-én Varga Mihály pénzügyminiszter közreműködésével adták át virtuálisan.

Látványterv az új irodaépületről. Forrás: Paks II

A West Hungária Bau Kft. 1,9 milliárd forint költséggel fejlesztette a paksi telephelyét, győri üzemében új gépeket állított munkába, a beruházás 245 munkahelyet védett meg a járvány körülményei között, és 42 új munkahely létesítéséhez járul hozzá. A kormány – mint az MTI hírül adta – a beruházáshoz 900 millió forint támogatást adott.

A fejlesztés része a 2015 óta tartó nagyvállalati beruházási támogatási programnak, amely az elmúlt öt évben 179 hazai vállalat fejlesztéseit segítette 160 milliárd forint értékben, ezzel összesen 380 milliárd forint értékű beruházás valósult meg, és több mint 3100 munkahely jött létre – emelte ki a miniszter a West Hungária Bau Kft. paksi üzemének virtuális átadásán.

Varga Mihály hozzátette, a kormány azon dolgozik, hogy a magyar gazdaságot minél gyorsabban újra lehessen nyitni. A nagyvállalati beruházási támogatási program az idén 25 milliárd forint kerettel folytatódik. – Ha ennél nagyobb indokolt igény jelentkezne, a lehetőséget bővítenék – mondta a miniszter.

Tóth Csaba, a West Hungária Bau Kft. ügyvezetője elmondta, a 2019 nyarán megkapott építési engedély alapján modern lakatosüzemet, szociális létesítményt, irodákat építettek a paksi telephelyükön, továbbá termelőeszközöket vásároltak az elkészült paksi üzembe, modern gépekre cserélték a régi eszközöket Győrben. A beruházási döntés meghozatalakor szempont volt az is, hogy a paksi fejlesztés elősegíti a győri alapítású vállalat országos lefedettségét.

Mint korábban megírtuk, a West Hungária Bau Kft. építi a Paks II. projekt keretében az Erőmű-beruházási Központot. A korszerű, kétszintes, 300 fős konténerirodaházban a Paks II. Zrt. műszaki gárdáját fogják elhelyezni.