Nem adta könnyen magát az ASE

Az NB I/A-s férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszában az utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta az Atomerőmű SE csapata, a táblázat negyedik helyén álló Szegedhez látogattak a piros-kékek. A Falco és az Alba elleni magabiztos győzelmek után hideg zuhanyként hatott a hét közepén, hogy az őszi megbetegedések után újra megjelent a Covid–19 a csapat háza táján. Pozitív lett Eilingsfeld János, Gulyás Milán, Kevin Capers, Kalmár Viktor és Valerio-Bodon Vincent koronavírustesztje, akik közül optimális esetben hárman pályára léphetnek majd az április 7. és 11. között megrendezésre kerülő Magyar Kupa mérkőzésein.

Két triplával indított a Szeged, de paksi oldalról Jackson és Kovács Ákos is betalált közelről, Lóránt 2+1-e után 6-7-et mutatott az eredményjelző. Újabb Lóránt-kettessel nőtt az előny, de ezután három perc piros-kék gólcsend következett. A szegediek egy 8-0-s rohanással elléptek, időt kért Braniszlav Dzunics. Kovács Ákos megszerezte csapata első tripláját, majd egy kettest is dobott, Paige közelije után 18-16 volt az állás a hetedik percben. Pupp Bence kétpontosa után 22-20-nál, a kilencedik perc elején, időt kértek a hazaiak. Jó tanácsokat kaphattak a játékosok, mert a hátralévő időben hét pontot szereztek, míg a paksiak egyet sem.

A második negyedben Shepard is pályára lépett, a harmadik perc közepén az ő büntetőivel alakult ki a 31-24-es állás. Gond volt a lepattanókkal, különösen saját palánk alatt, a hazaiak többször is kaptak második esélyt, amit ki is használtak, a negyedik perc elején tizenkét pontos szegedi vezetésnél időt kért az ASE, de nem sikerült percekig közelebb jönni. Jackson büntetőivel, majd Pupp triplájával 46-36-ra feljött a paksi csapat, de tíz pont alá nem sikerült bejönni, Kovács Ákos távoli találatára rögtön érkezett válasz.

A harmadik felvonásban Velkeyt is pályára küldte Braniszlav Dzunics. Shepard és Kovács pontjaival tízen belülre jött az ASE, a hazaiak már a negyedik perc elejére begyűjtötték az ötödik csapatszemélyit. Ennek ellenére tartotta előnyét a házigazda, egy-egyezésekkel aránylag könnyen szerezték kosaraikat. A hetedik perc elején 75-62-re ellépett a Szeged, időt kért a Paks. Kis Raul távolról, Shepard közelről volt eredményes, időt kért Szrecsko Szekulovics is. Nem tört meg ettől az Atom lendülete, Jackson, Velkey és Kis pontjaival egy labdányira feljöttek a harmincadik perc végére.

Velkey lopott el kéz alól egy labdát, Paige értékesítette. Rögtön jött egy tripla válaszul, de Paige kétszer is betalált a gyűrű alól, harminc perc után ismét az ASE-nál volt az előny. Újra beesett egy szegedi hárompontos, 91-85-re elléptek a hazaiak, időt kért Braniszlav Dzunics. A hátralévő időben kimaradt pár paksi helyzet, a Szedeák két triplát is bevágott, nem volt már se erő, se idő a fordításra.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 101-92 (29-20, 26-24, 22-30, 24-18).
ASE: Jackson 16/3, Lóránt 29/3, Kovács Ákos 14/6, Pupp 5/3, Kis Raul 5/3, Paige 12/3, Velkey 2, Shepard 9, Pajor-.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com