Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából Magyarország köztársasági elnöke, Áder János állami kitüntetéseket adományozott. A díjazottak között van dr. Csók Sándor és Csom István.

A paksi szülészeti ellátás fejlesztésében vállalt jelentős szerepe, magas színvonalú szakorvosi munkája, valamint fáradhatatlanul végzett család- és nővédelmi missziója elismeréseként dr. Csók Sándor nyugalmazott szülész-nőgyógyász szakorvosnak, a paksi Család- és Nővédelmi Tanácsadó volt vezetőjének a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök – áll a Magyar Közlönyben.

Dr. Csók Sándor. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Dr. Csók Sándor a 90. születésnapján tartott városi köszöntésen 2019-ben. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Csom István, az Atomerőmű SE sakkozója. Az olimpiai bajnok sakkozó, nemzetközi sakknagymester, sakkszakíró, nemzetközi versenybíró a magyar sakksport nemzetközi rangját erősítő és a sportágat világszerte népszerűsítő, kivételesen eredményes sportolói, valamint sikeres edzői pályafutása elismeréseként kapta a díjat. Magyarország köztársasági elnöke, Áder János a nemzeti ünnep március 15. alkalmából a miniszterelnök Orbán Viktor előterjesztésére adományozta a kitüntetést korábbi és jelenlegi sportolóknak, illetve sportvezetőknek – olvasható a Magyar Közlönyben. A 80 éves sportember 1997-ben igazolt az Atomerőmű SE kötelékébe, a szakosztály azóta a magyar sakkélet meghatározó klubja.

Csom István. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök/korábbi felvétel