Fotópályázatot hirdet a Klímabarát Települések Szövetsége

Fotópályázatot hirdet a Klímabarát Települések Szövetsége a lakosságnak és civil szervezeteknek. A pályázat célja igényes fotókon tárni a nyilvánosság elé magyarországi helyi klímavédelmi kezdeményezéseket, klímavédelemhez kapcsolódó témákat. A fotópályázatra a következő témakörökben várnak pályaműveket: #klimabarattelepules #klimabaratkozosseg #klimabaratcsalad #klimabaratkozlekedes. A pályázatokat az info@klimabarat.hu emailcímre kell elküldeni az elfogadó és hozzájáruló nyilatkozat kitöltésével, aláírásával 2021. április 18-ig. Egy pályázó legfeljebb tíz fényképfelvétellel pályázhat. Kérik a tárgyban megjeleníteni: „Klímabarát Fotópályázat 2021”.

A beérkezett pályázatokat közzéteszik a Klímabarát Települések Szövetségének honlapján és Facebook-oldalán. A nyertes pályázatok egy részét közönségszavazáson választják ki (Facebook, lájk jel), szavazni 2021. április 30-án éjfélig lehet majd. A nyertes pályázatok másik részét a Klímabarát Települések Szövetségének háromtagú zsűrije választja ki 2021. április 30-ig. Az eredményhirdetés 2021. május 10-én 20 órakor lesz a Facebookon és honlapjukon. A díjazott(ak) mindegyike húszezer forint értékű Zöld Bolt utalványt kap.

További információk: http://klimabarat.hu/palyazatok/25, https://www.facebook.com/klimabarat.

Tehermentesítenék a városközpontot. Fotó: Babai István
Fotó: Babai István/archív felvétel

Paks negyvenedik településként, 2017-ben csatlakozott a Klímabarát Települések Szövetségéhez. A klímatudatosság növelésére, valamint a klímavédelemmel kapcsolatos kezdeményezések támogatására alakult a Klímabarát Települések Szövetsége 2009-ben, az egyesület azokat az önkormányzatokat tömöríti, amelyek foglalkoznak a helyi éghajlatváltozási program kialakításával.