Jubileumi jutalmakat adott át a Mezőföldvíz Kft. a víz világnapja alkalmából

Március 22-e a víz világnapja, a 2021-es esztendő szlogenje: „A víz érték! Becsüld meg!”
Nagy Edit, a Magyar Víziközmű Szövetség (MAVÍZ) főtitkára a víz világnapján kiemelte, hogy a vízművesek számára nemcsak ez a nap kiemelt a víz értékének szempontjából, hanem minden nap az. – Az ágazatban dolgozó több mint húszezer munkatárs az év minden napján, 0-24 óráig dolgozik azon, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a biztonságos víziközmű-szolgáltatást, valamint megoldja a szennyvíz szakszerű elvezetését és tisztítását. Mérhetetlenül büszke vagyok az ágazatban dolgozó munkatársakra, és köszönöm nekik azt az elkötelezettséget, azt az alázatot, amelyet nemcsak az elmúlt évben, hanem hosszú évek óta tanúsítanak. A víz iránt, az ágazat iránt, mindannyiunk iránt – fogalmazott.

Éppen ezért tartja kiemelten fontosnak a Mezőföldvíz Kft. ügyvezetése is mindazon emberek tiszteletét és megbecsülését, akik munkájukkal nap mint nap bizonyítják elkötelezettségüket a munkahelyük és a munkáltatójuk által végzett közszolgálat iránt. Különösen igaz ez egy olyan munkahelyen, amely hozzájárul ahhoz, hogy 47 településen jussanak egészséges ivóvízhez az emberek. A víz fontos szerepet tölt be mind az ember, mind a természet életében. Ráépül az élet, és nélkülözhetetlen a túléléshez. Éltető folyadék, érték és egyben nélkülözhetetlen kincs, melynek világnapját 1994 óta tartják minden év március 22-én.

A víz világnapi ünnepséget és ebből az alkalomból a jubileumi jutalmak ünnepélyes átadását a járványhelyzet miatt nem tudta megtartani a társaság, de amennyiben az év hátralévő részében erre lehetőség nyílik, megrendezik az ünnepséget. A jubiláló kollégák: Fillér Imréné Szolgáltatási Igazgatóság ügyfélszolgálati osztály (10 év), Kaiser Zoltán Bonyhádi Főmérnökség (20 év), Lippainé Feil Erzsébet labor (10 év), Mukli Gábor Paksi Főmérnökség (40 év), Nemes János Bonyhádi Főmérnökség (30 év), Till János Paksi Főmérnökség (30 év), Váci Zsolt Paksi Főmérnökség (30 év).

A Mezőföldvíz Kft. ügyvezetése a víziközmű szolgálatában végzett munkájának megbecsüléseként és tiszteleteként javaslatot tett a Magyar Víziközmű Szövetség elnöksége felé a víz világnapja alkalmából kitüntetésre. A MAVÍZ a társaság javaslatát elfogadta, így Katusné Biró Máriát a 2021. évben a víz világnapja alkalmából „Víz Világnapi Emlékérem” kitüntetésben részesítette. A díjazott huszonhét éve dolgozik a Mezőföldvíz Kft.-nél és a társaság jogelődjeinél együttvéve. Munkája, bár a világ számára kevéssé látható, mégis különleges és fontos, ezt tartotta szem előtt a Magyar Víziközmű Szövetség Elnöksége is, amikor megítélte részére a „Víz Világnapi Emlékérem” kitüntetést. A laborvezetővel összhangban magas színvonalon irányítja és szervezi a laboratórium munkáját. Ennek a szakmának az egyik szépsége, hogy a szűkebb és egyben a tágabb közösségért is tehet az ember.

Fotó: A Víz Világnapja Facebook-oldal/illusztráció