Változik a zöldhulladék elszállításának módja

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
A kép archív illusztráció. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a zöldhulladék elszállításának módja 2021. április 15-től az alábbiak szerint alakul.

Komposztálható hulladékok gyűjtése: A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket a társaság megfelelő teherbírású, biológiailag lebomló zsákban (1 db zsák max. 25 kg), illetve maximum 70 cm hosszú és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve, alkalmanként maximum fél köbméter mennyiségben szállítja el az ingatlan elől. Az ennek nem megfelelő méretű és mennyiségű, illetve rendezetlenül kihelyezett ágnyesedéket a társaság dolgozói nem szállítják el. A VERTIKÁL emblémával ellátott, biológiailag lebomló zsákok (gyűjtési alkalmanként 1 db) átvétele a helyi ügyfélszolgálatokon történik. Fontos kérés, hogy a komposztálható hulladékot úgy helyezzék ki, hogy az ne szennyezze a közterületet. A zsákban kihelyezett zöldhulladék közé nem kerülhet kommunális hulladék.

A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat 2021. április 13-ig a Paksi Hulladékkezelő Központban van lehetőség átvenni, majd ezt követően a paksi polgármesteri hivatalban működő ügyfélszolgálaton.