TEIT fotópályázatról fiatal paksi fotósoknak

A kép archív illusztráció. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A Természet ölelésében című nemzetközi gyermekfesztivál egy társadalmi projekt, melynek célja az atomerőművek területén élő gyermekek művészi, fényképészeti képességeinek fejlesztése és támogatása. A projekt keretében 2021-ben is meghirdetnek a fiataloknak fotópályázatot.

A versenyen 12–17 éves fiatalok vehetnek részt, 2021. április 10-től április 30-ig van lehetőségük 3-3 képet elküldeni a szakmai zsűrinek. A beküldött képek témája a természet, lakóhely, állat- és növényvilág. A paksi pályázók jelentkezését a paksi polgármesteri hivatalban Ruff Ferenc külkapcsolati, rendezvényszervezési és ifjúsági referens várja a ruff.ferenc@paks.hu emailcímre.

A képeket május 1. és május 5. között bírálják el. A pályázat nyerteseit 2021. május 5-én hirdetik ki. Minden település 1. és 2. helyezettjei rész vehetnek a 2021 nyarán, Balatonfüreden megrendezendő nemzetközi fotótáborban (a pontos időpont még egyeztetés alatt).

A pályázat célja: az atomenergia népszerűsítése, az atomerőművek üzemeltetése során a környezeti biztonság kultúrájával kapcsolatos tudatosság növelése, a közvélemény figyelmének összpontosítása az orosz tervezésű erőművek biztonságos üzemeltetésére és a hazai nukleáris technológiákra. A pályázat fő célkitűzései: a közvélemény tudatosságának és a nukleáris energiatermelés elfogadhatóságának növelése a térségben, a környezettudatosság szintjének emelése és a kreatív tevékenység ösztönzése a fiatal generáció körében, a gyermekek együttműködésre való ösztönzése a lakóhelyük városainak ökológiai jólétének fenntartása érdekében, a nemzetközi partnerségek fejlesztése.