A Szeged győzött a rájátszás első meccsén

Megkezdődött a rájátszás a férfi kosárlabda-bajnokság NB I/A csoportjában, az alapszakasz első nyolc helyezettje között. Az Atomerőmű SE tizenöt győzelemmel és tizenegy vereséggel a hatodik lett, így a tabella harmadik helyén záró Szeged ellen kell kivívnia a legjobb négy közé kerülést. Az egyik fél három győzelméig tartó párharcban jobb helyezésüknek köszönhetően a Tisza-partiak kerültek pályaelőnybe, ha öt meccsen dől el, hogy ki jut tovább, akkor abból három mérkőzésre Szegeden kerül sor. A paksi csapatban hosszú idő után minden játékos egészséges, így a legjobb összeállításban vágtak neki az első összecsapásnak.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Jól indult a találkozó, Capers, Jackson, majd ismét Capers talált be távolról, sőt utóbbi közelről is eredményes volt, 4-11-et mutatott az eredményjelző. Felébredtek a hazaiak, és egy 9-0-s rohammal már átvették a vezetést. Kovács Ákos kétszer is betörésből volt eredményes a palánk alól, egyik alkalommal még egy plusz büntetőt is értékesített, 16-16 volt az állás a hatodik percben. Eladott labdák, rossz passzok követték egymást paksi oldalon, a hazaiak pedig hat ponttal elléptek, időt kért Braniszlav Dzunics. Paige közelije után rögtön jött válaszként egy 3+1, majd egy dupla és egy tripla, a végén Kis Raul egy büntetőjét értékesítette.

A második negyed elején Paige szerzett labdát a saját térfélen, de Shepard kezéből ellenfélhez került a labda, rögtön jött is „büntetésből” egy tripla a Szegedtől. Szép lassan nőtt a különbség a két csapat között, a hazaiak szinte nem tudtak hibázni, szórták a hárompontosokat. A nyolcadik perc elején ismét időt kért az ASE, 54-37-nél, de ez sem sokat segített, a kimaradt dobások után a lepattanók nagyrészt szegedi kezekbe kerültek, vagy faultot harcoltak ki, és büntetőt dobtak. Valerio Bodon négy személyit is begyűjtött, leült a padra. Húsz perc alatt 62 pontot, benne 10 triplát szórtak a kék-fehérek.

A harmadik felvonásban sem sokat változott a játék képe, szép lassan nőtt a hazai előny. A negyed közepe táján 75-54-nél húsz pont fölé nőtt a szegedi előny, a szórványos paksi pontokat Eilingsfeld szerezte. A harmincadik perc végére már eldőlt a mérkőzés, 25 pontos hátrányt kellett volna ledolgozni.

Az utolsó tíz percben már a cserék is szóhoz jutottak, mind a két oldal pihentette meghatározó játékosait. Ezen a meccsen nem tudta megnehezíteni a Szeged dolgát az ASE. Kedden (04.20.) a Gesztenyés úton folytatják a felek.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Atomerőmű SE 105-83 (31-19, 31-26, 23-15, 20-23).
ASE: Jackson 14/6, Lóránt 5, Kovács Ákos 5, Eilingsfeld 10, Capers 26/9, Valerio Bodon 3, Kis Raul 1, Paige 6, Velkey 5/3, Shepard 6, Gulyás 2, Verasztó -.