Megjelent a közmeghallgatás összefoglalója

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) közzétette a tervezett blokkok létesítési engedélyezéséhez kapcsolódó közmeghallgatás összefoglalóját, írják a Paks II. Zrt. honlapján.

Fotó: paks2.hu

Mint írják, az új blokkok létesítésiengedély-kérelmét 2020. június 30-nyújtotta be a Paks II. Zrt. az illetékes Országos Atomenergia Hivatalhoz. Az OAH jogszabályi kötelezettségének eleget téve 2021. március 4-én közmeghallgatást hirdetett a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében. A közmeghallgatást a veszélyhelyzetre való tekintettel elektronikus formában tartotta meg a hatóság.

„A paksi telephelyen létesítendő 5. és 6. atomerőművi blokkok létesítésiengedély-kérelmének elbírálása” tárgyú hatósági eljárásban a véleményezési, kérdezési periódus 2021. március 4-től március 18-án éjfélig tartott. Az új blokkok létesítésével kapcsolatban érkezett vélemények, kérdések száma meghaladta a százat.

A kérdéseket, észrevételeket, véleményeket és az ezekre adott válaszokat és reakciókat a szokott módon, hirdetmény útján, feljegyzésben tette közzé honlapján az Országos Atomenergia Hivatal. A dokumentum a Paks II. Zrt. honlapján is olvasható, ide katintva is elérhető.