Ismerjék meg Paks új szakorvosait: dr. Quispe Juan szülész-nőgyógyász

Dr. Quispe Juan. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

– Meg kell becsülni, hogy az önkormányzat egy ilyen szép intézményt hozott létre, és tart fent, ahol országos viszonylatban kiemelkedő színvonalú az ellátás – mondja dr. Quispe Olaza Juan Rodolfo szülész-nőgyógyász szakorvos, aki 2021. március 2-tól teljes állásban dolgozik a Paksi Gyógyászati Központ nőgyógyászat szakrendelésén.

Elmondta, hogy már gyermekkorában orvos akart lenni, a kedvenc tantárgya a biológia volt. Érettségi után felvételt nyert szülőhazájában, Peruban a limai egyetemre, végül egy ösztöndíjpályázat keretében a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott 1986-ban. A Tolna Megyei Balassa János Kórházban dolgozott harmincnégy évig. 20 évig tartott magánrendelést Pakson, onnan is sokan ismerhetik. – Nagyon jól érzem itt magam, kiváló a műszerezettség, a rendelési körülmények, és sok munkatársat ismerek korábbról – mondta. Arról is beszélt, hogy különösen érdekli az ultrahang és a laparoszkópia. – Dr. Bodnár Imre főigazgatóval már beszéltünk arról, hogy jó lenne, ha az egynapos sebészet keretében végezhetnénk laparoszkópos nőgyógyászati műtéteket, amelyek kisebb beavatkozásokat jelentenének, nagyműtétekre természetesen továbbra is kórházban lenne mód – összegzett. Azt is elárulta, hogy számára az új életek születése a legszebb a munkája során, az eltelt évtizedek alatt orvosként közel négyezerszer élte ezt át. A paksi szakrendelésen főállásban dolgozik, keddtől csütörtökig 8-tól 16 óráig, és pénteken 8-tól 14 óráig. A paksi szakrendelés mellett jelenleg Szekszárdon van magánrendelése.

Szekszárdon lakik párjával, nagyon szeretnek kertészkedni, a természetet járni, fotózni, gitározni, teniszezni. Gyermekei, fia 33 éves, lánya 23 éves, mindketten Budapesten laknak.

Az ismerjék meg Paks új szakorvosait című minisorozatunkban a Paksi Gyógyászati Központ új szakembereit mutatjuk be. Ezzel párhuzamosan a  Paksi Hírnökben is indítottunk egy új sorozatot, amelyben a helyi alap- és szakellátást, az abban dolgozókat mutatjuk be.