Paksi Színező és játék gyermeknapra

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/korábbi felvétel

Az idei gyermeknapra Paks Város Önkormányzata még nem szervezhetett kellő biztonsággal nagy rendezvényt, ám így is készült egy meglepetéssel: elkészült az első Paksi Színező füzet, aminek különlegessége, hogy mandala technikával készült rajzokat tartalmaz, a geometrikus motívumok kedvelt helyszíneket, a gyermekek számára emlékezetes figurákat, állatokat ábrázolnak. A 12 oldalas színező borítóján és egyik oldalán Paks város logójának jellegzetes levélformája látható apró díszítőelemek sűrűjében. Kiszínezhetők a Sárgödör tér présházai és tulipánjai, a Lussoniumhoz vezető levendulák sora, az Atom téri Paks betűk háttérben a kisvasúttal, vagy éppen a Szentlélek-templom tornyai a virágzó cseresznyefák között.

A mandalák színezése pozitív hatással lehet a testre, a lélekre és a szellemre egyaránt, mivel nyugtat, ellazít, miközben erősíti a koncentrációt. A jó közérzet elérése mellett azonban komolyabb dolgokra is használható, így sok esetben felnőtteknek segít a szenvedélybetegségekről való leszokásban vagy bizonyos traumák feldolgozásában, amellett, hogy a mandala kiszínezése remek eszköz a meditációhoz is. Ehhez nem kell más, mint egy színező, sok színesceruza, filctoll vagy festék, és nyugodt, csendes környezet. Játszva és szórakozva fedezhetik fel a kisebbek városunkat, miközben izgalmas alkotásokat hoznak létre.

A Paksi Színező és sok más városmarketing kiadvány és termék elérhető a Tourist Info Irodában, Pakson a Szent István tér 14/C. szám alatt hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között.

Az Atom tér. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/korábbi felvétel

Keresd a képeket az Atom téren és nyerj Paksi Színezőt! címmel játékkal is készültek az idei gyermeknapra. A szervezők képeket rejtettek el az Atom téren és környékén. A játék lényege, hogy kutassák fel a gyerekek mind a 12 fotót és fejtsék meg, melyik sorszámú kép melyik helyi látványosságot rejti. Aki mind a 12 képet megtalálta és elküldi a helyes megoldásokat a hello@paks.hu címre, hazavihet egyet az első Paksi Színező füzetből Paks város ajándékaként. Arra kérik a szülőket, kísérőket, hogy igazolásképpen az egyik kép előtt készítsenek a gyermekről egy fényképet, és azzal együtt küldjétek el a jó megfejtéseket. Érdemes sietni, mert a játék vasárnap estig (05.30.) tart.
További információk Paks város hivatalos facebook oldalán: https://www.facebook.com/pakshivatalos