Oltási nap lesz Tolna megyében

A kép illusztráció. Fotó: Szaffenauer Ferenc

Mint ismeretes hazánkban meghaladta a beoltottak száma az 5 milliót, azaz a lakosság több mint fele kapott már oltást. A koronavírus-járvány legyőzésének egyetlen eszköze az oltás, ezért nagyon fontos az oltakozási hajlandóság további növelése. Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, több korlátozás megszűnt, ugyanakkor az alapvető védelmi intézkedések továbbra is érvényben vannak, hiszen a vírus még jelen van. A korlátozások teljes feloldása a lakosság beoltottságának mértékéhez kötött, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy minél többen felvegyék az oltást.

A Tolna Megyei Oltási Munkacsoport 2021. június 19-re megyei oltási napot szervez, amikor az állampolgárok a megye több településén fel tudják venni a védőoltást. Azok is, akik eddig nem regisztráltak, mert az oltási napon helyben segítséget nyújtanak ehhez is. Az oltás – igény szerint – Janssen oltóanyaggal (elég egy részoltás), illetve Pfizer-vakcinával történik. A megyei oltási napon hat oltóponton (Alsónyék, Bonyhád, Dombóvár, Gyönk, Paks, Szekszárd) és három oltóbuszon (Dunaföldvár, Tolna, Zomba) zajlik majd az oltás, ahol az érintett és a környező településekről érkezőket fogadják.

Pakson 2021. június 19-én 9-től 14 óráig a Paksi Gyógyászati Központban (Paks, Táncsics Mihály utca 13.) fogadják az oltakozókat. Az oltással kapcsolatban további információt a Paksi Polgármesteri Hivatal 75/500-559-es telefonszámán lehet kérni.