Hamarosan indul az Erzsébet-táborok program

Hat Erzsébet napközis tábori turnusra nyújtott be pályázatot a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Paks Kistérségi Szociális Központ az Erzsébet Alapítványhoz, valamennyi pályázat nyert – jelentette be Szántó Zoltán alpolgármester ma (06.17.) a Városházán tartott sajtótájékoztatón. Szántó Zoltán arról is beszámolt, hogy a nyertes pályázatoknak köszönhetően összesen 270 paksi általános iskolás gyermek vehet részt a táborokban, turnusonként 40-48 fő közötti létszámmal. Felügyeletüket a kulturális központ és a szociális központ munkatársai látják el. A programok mellett napi négyszeri étkezés is biztosított a táborozóknak.

A képen (b.-j.) Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója, Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere, Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A programokról Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ ügyvezető igazgatója tájékoztatott. – Változatos, A, B és C hétre lebontott programjaink lesznek, így az sem unatkozik majd, aki több turnusra jelentkezett. Lesz kincskeresés, strandolás, atomerőmű látogatás, a digitális iskola játékfoglalkozása, kézműveskedés, társasjáték, zumba, képtárlátogatás, katonai bemutató, mozi, érzékenyítő programok, íjászgyakorlat, számháború és medinai kirándulás is – összegzett.

Az Erzsébet Napközis Tábort – ami nagy népszerűségnek örvend gyerekek és szülők körében egyaránt – negyedik alkalommal valósítják meg Pakson. Borbás László, a szociális központ igazgatója kiemelte, hogy nincs másik ilyen magas létszámú gyermektábor a megyében. Hozzátette, bízik benne, hogy a jövőben is tudnak hasonló tábort szervezni, hiszen az önkormányzatnak is szándéka a nyári gyermekfelügyelet megoldása. A tábori munkát közel 40 segítő, mellettük a szervezői háttér végzi, ez jelentős humán erőforrás.

– Rendkívüli az együttműködés a Csengey kulturális központ és a szociális központ között, így tudtuk a sikeres pályázatot is benyújtani – tette hozzá az igazgató. Borbás László arra is felhívta a figyelmet, hogy ha egy gyermek mégsem tud részt venni a táborban, időben jelezze a szülő, mert egyrészt a pályázati forrással el kell számolni, másrészt, ha nem jeleznek, akkor egy másik gyermektől elveszik a részvétel lehetőségét, hiszen, bár a jelentkezés határideje lejárt, a várólistáról bekerülhetnek még diákok a július 5-én kezdődő turnusokba. Jelentkezni a várólistára a Paks Kistérségi Szociális Központban személyesen vagy a 75/830-480-as telefonszámon lehet.