Új játékosokat jelentett be a kosárlabdacsapat

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Kialakult az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapat magyar játékoskerete, a szakosztály bejelentette az új érkezőket. A régiek közül szerződést hosszabbított Kovács Ákos, Kis Raul, Pajor Dávid, Pupp Bence, csatlakozik a csapathoz a felgyógyult Szalai Milán, és természetesen a csapat tagjai lesznek a 2021/2022-es idényben az élő szerződéssel bíró Eilingsfeld János és Gulyás Milán.

Négy fiatal játékos is érkezik. Frank Áron Szolnokról teszi át székhelyét Paksra, az A csoportban a Szolnokkal és korábban a Jászberénnyel is szerepelt már 7-7 tétmérkőzésen az alapszakaszban. Ezen kívül a 2020/2021-es szezonban az U20-as bajnokságban is játszott, irányító a posztja, 21 éves. Karosi Gergely az NB I/B Piros csoportjában, a TF-Budapest csapatában játszott. A 22 éves, bedobó posztos játékos a tavalyi szezon alapszakaszában 25 mérkőzésen átlagosan 33 percet játszott, 13.8 pontot, 6.1 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt. Csizmadia Attila legutóbb a cseh GBA Akadémián játszott, 2002-es születésű, hármas és négyes poszton is bevethető. Fiatal kora ellenére fizikálisan teljesen készen áll az élvonalbeli szereplésre. Orgona Gergő 21 éves, 200 cm magas, négyes poszton játszik. Az előző szezonban, az NB I/B Piros csoportjában, a Veszprémben nyújtott remek teljesítményt. Tizenkilenc alapszakasz mérkőzésen átlagban 26 percet töltött a pályán, 12.6 pontot, 7.8 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. A négy érkezővel 1+1, illetve 2+1 éves szerződést kötött az ASE. Egy esetben van kivásárlási lehetőség, a másik háromban nincs, ha a klub úgy akarja, akkor maradni kell a játékosnak a szerződés lejártáig, természetesen ehhez jó teljesítmény kell.

Az érkezők mellett távozó is van, a 2+1 éves szerződéssel bíró Valerio Bodon Vincent élt a kivásárlási lehetőséggel, és a DEAC-hoz igazolt. Jan Pavlik, azt mondta, hogy végig az mondta Vincent és az ügynöke is, hogy minden oké, minden rendben van, nem megy sehova, és amikor már nem volt értékelhető játékos a piacon, akkor jelentette be a távozását. A debreceniektől távozott Somogyi Ádám, ezért csaptak le rá, és vásárolták ki a szerződéséből. Ez nem azt jelenti, hogy muszáj volt elmennie, de azt mondta úgy érzi, hogy így jobb lesz. Próbáltuk jobb feltételekkel marasztalni, de nem akart maradni.

A szakosztályvezető elmondta azt is, megállapodtak az ESZI-vel, hogy az ASE sportcsarnokának átépítése miatt ott tartják a délutáni edzéseket, és a Morgen Ferdinánd-emléktornát is ott rendezik. Az ESZI csarnoka több okból, bajnoki mérkőzések rendezésére nem alkalmas, ezért Szekszárdon fogadja a csapat az ellenfeleket, ha a MKOSZ nem emel kifogást, akkor két meccses – női, férfi – délutánok lesznek. Az új vezetőedzővel, Teo Hojccal folyamatosan tartják a kapcsolatot a külföldi játékosok szerződtetése miatt, egy hónapon belül már kész csapatot szeretnének. A tervek szerint a szlovén edző július elején érkezik Paksra.