Megkezdik a kutyamenhely építését

Megkezdődik a kutyamenhely és ebrendészeti telep építése. Az első építési ütem kivitelezéséről szóló szerződést ma (06.25.) írták alá Szabó Péter polgármester és Domonkos Tamás, a DC Dunakom Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter emlékeztetett, hogy a Pakson jelenleg működő – alapítvány által üzemeltetett – állatmenhely túlterhelt, és nem felel meg a kor követelményeinek. Ezért döntött úgy a városvezetés, hogy épüljön egy új, korszerű kutyamenhely és ebrendészeti telep. A létesítmény helyét hosszú előkészületek és lakossági egyeztetések után sikerült kijelölni, Paks-Hegyespusztán épül meg, inhaus szerződés keretében, egy közel 6300 négyzetméteres telken. Hozzátette, hogy ez nem kötelező önkormányzati feladat, de szeretnék, ha az elhagyott állatokról méltón gondoskodna a város. Az üzemeltetésébe civilszervezetet szeretne bevonni az önkormányzat, ugyanis a támogatások igénybevételével csökkenthető a fenntartási költség.

Domokos Tamás vezérigazgató úgy tájékoztatott a szerződéskötésen, hogy területrendezés, közművesítés, egy 180 négyzetméteres főépület (elkülönítő, műtő, irodák, orvosi szoba, étkező), egy 195 négyzetméteres elkülönítő és gazdasági épület (kennelek, szárazélelmiszer raktár, eszközraktárak) és egyelőre egy kennelépület megépítése a feladat. A főépület téglából, az elkülönítő és gazdasági épület, valamint a kennelépület előregyártott faszerkezetből, hullámpalafedéssel készülnek. Már az első ütem elkészülte után fogadóképes lesz a telep.

A munkaterület átadásának a szerződéskötéstől számított öt napon belül kell megtörténnie, azaz legkésőbb június 30-ig, a kivitelezésre pedig háromszáz nap áll a DC Dunakom Zrt. rendelkezésére, tehát az első ütem megvalósulásának határideje 2022. április 21. A beruházás önkormányzati forrásból, valamint támogatásból valósul meg, értéke 210 millió forint.