Ismertették a Komolyzenei koncertek program részleteit

Rost Andrea Kossuth- Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas magyar operaénekes lesz a sztárvendég az idei Komolyzenei koncert rendezvényen, amit az Erzsébet Nagy Szálloda előtt tartanak, július 17-én. Bunkóczi András főszervező és Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere július 6-án, az Erzsébet Nagy Szállodánál tartott sajtótájékoztatón elmondták: Miklósa Erika 2019-es Szent István téri komolyzenei estjének sikere adta az indíttatást a rendezvény folytatására. A programot az elmúlt évben a pandémia miatt nem szervezhette meg az ötletgazda, Bunkóczi András, ám 2021-ben ismét ritka zenei élményre számíthat a paksi közönség.

Szántó Zoltán alpolgármester. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szántó Zoltán alpolgármester szerint ez az esemény nagyban színesíti a város kulturális életét, a szabadidős palettáját. A tájékoztatón elhangzott, hogy a program napján, színes kavalkád fogadja az érdeklődőket a Szent István téren. Reformkori divatbemutatót tartanak: a közönség múlt századi ruhákban korzózó párokkal szelfit készíthetnek az Erzsébet Nagy Szálloda, Paks Város Önkormányzata, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Atomerőmű Zrt. által felajánlott ajándékcsomagokért; a szelfiket a pakskomolyzene@gmail.com címre küldhetik el. A rendezvényen welcome drinket szolgálnak fel az érkezőknek. Rost Andrea operairodalom klasszikusaiból összeállított koncertje után a művésznő az Erzsébet Nagy Szálloda erkélyéről énekeli el a műsorát záró áriát. Az est egyik kuriózuma lesz a Tűzvirág Táncegyüttes 21.50-kor kezdődő keringője.

Bunkóczi András. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A rendezvény támogatói köre kibővült: Paks Város Önkormányzata, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Atomerőmű Zrt. mellé az idei évben csatlakozott a Duna-korzó Polgári Egyesület, emellett magánszemélyek is hozzájárulnak a július 17-i koncert megrendezéséhez – emelte ki Bunkóczi András. Felhívta a figyelmet arra, hogy védettségi igazolvány nem szükséges a program látogatásához. A rendezvény miatt megváltozik a forgalmi rend a Szent István téren: a Kossuth Lajos utca, a Deák ház, valamint a Kalap utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésénél lezárják a területet 17 és 22.40 között. A Hegyhát utcai házak, valamint a Szent István téri társasházak lakói lakcímük igazolásával közlekedhetnek gépjárművel a Kossuth Lajos utca felé. A változás az autóbusz-közlekedést is érinti, a Dunakömlőd felől érkező helyi járat a Kiss-Nádas vendéglőnél áll meg, majd az Erzsébet Nagy Szálloda mögötti parkot elhagyva fordul a 6-os útra, és érkezik a Táncsics utcai autóbusz-pályaudvarra. A lezárt területen parkoló autókkal 17 óra után nem hagyhatják el a területet, ezért érdemes a kezdés előtt átparkolni máshova.

Program:
18:45
Délutáni színes kavalkád a Szent István téren: utcazenészek, korzózó hölgyek, urak, táncosok hangulatteremtő programja, régi fagylaltos tricikli kiállítása, reformkori divatbemutató, szelfi-játék.
19:30
Welcome drink felszolgálás a közönségnek, folyamatos helyfoglalás a nézőtéren. A nézők között kiosztják Johann Strauss: Kék Duna keringőjének kottáját díszes kiadásban.
20:00
Megnyitó, köszöntő Süli János miniszter
20:10 – 20:40
Boncsér Gergely és felesége, Bordás Barbara, valamint Hábetler András műsora.
21:00 – 21:50
Rost Andrea, Operairodalom gyöngyszemei, áriakoncert.
21:50- 22:00
A Tűzvirág Táncegyüttes tagjai keringőt mutatnak be.
21:55
Rost Andrea műsorának befejező száma az Erzsébet Nagy Szálloda elnöki lakosztályának erkélyéről.
22:10
A rendezvény zárása.