Két arany és két ezüst Moszkvából

Ezen a hétvégén, július 8-11-ig zajlott Moszkvában az ifjúsági, U23, és felnőtt kajak-kenu maraton Európa-bajnokság. Ezúttal ketten képviselték a magyar válogatottban az Atomerőmű SE-t, Kiszli Vanda kajak egyesben, Juhász István kenu egyesben és párosban is vízre tette a hajóját.

Már az első napon mind a ketten érdekeltek voltak, Juhász a kenu egyesek 19 km-es versenyében a második helyen ért célba. Az ezüstérem értékét – ebben a korosztályban – nagyban növeli, hogy a győztes Ferenc Bulcsú 2004-es, a bronzérmes portugál, illetve a negyedik, ötödik és hatodik helyen beérő versenyzők egyaránt 2003-as születésűek, míg a paksi fiú 2005-ben látta meg a napvilágot.

A női kajak egyesek rövidkörös, 3,4 km-es versenyében Kiszli Vanda szintén a dobogó második fokára állhatott fel, mindössze 64 század másodperccel maradt alul a győztes szerb Kristina Bedec-el szemben.

A második napon Juhász István Lugosi Gergellyel a kenu kettesek versenyében az első helyen ért célba.

Forrás: Atomerőmű Sportegyesület Facebook-oldala

A harmadik napon nagyon szoros versenyben győzött Kiszli Vanda a női kajak egyesek 26,2 km-es versenyében a nagy rivális, Czéllai Zsófiával szemben. A paksi versenyző 2 óra 6 perc 58 másodperc alatt teljesítette a maratoni távot, ellenfele mindössze 1,75 másodperccel később ért célba.

Forás: Atomerőmű SE Facebook-oldala