A gyapai közösségi házról volt szó a sajtótájékoztatón

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Megvásárolta Paks Város Önkormányzata a napjainkban már közösségi házként ismert, a helyi programok megrendezésére eddig bérléssel használt épületet Gyapán – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztatón, amit Spiesz Józseffel, a külső városrészek településrészi önkormányzatának elnökével és Heizler Zoltánnal, a gyapai részönkormányzat képviselőjével tartottak a helyszínen ma (07.14.) délután. A polgármester azt mondta, hogy a bruttó 52 millió forintért megvásárolt épületen már történt felújítási munka, és az udvarán kialakítottak egy a mai kornak megfelelő játszóteret, de még komoly rekonstrukciós munkákat kell végezni az ingatlanon.

Heizler Zoltán részönkormányzati képviselő azt mondta, hogy az épület megvásárlásával évtizedes probléma oldódott meg. Hozzátette, hogy a tető beázását tavaly megszűntették, az idei részönkormányzati keretből pedig kicserélik a klubhelyiség nyílászáróit, valamint várhatóan pályázati forrásból a vizesblokk is megújulhat. Heizler Zoltán arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy mivel Gyapának van labdarúgócsapata, jó lenne a környéken egy focipályának megfelelő területet vásárolni.

Spiesz József, a külső városrészek településrészi önkormányzatának elnöke kiemelte, öröm, hogy a város tulajdonába került az épület, aminek felújítására több forrásból tudnak pénzt fordítani: képviselői keret, részönkormányzati keret, pályázat. Kiemelte, nem egyszerre valósul majd meg a hatvan éves épület teljes rekonstrukciója, aminek értéke – szerény becslések szerint is – eléri a százmillió forintot. Aláhúzta, hogy mindenképpen szeretnének egy helyiséget kisboltnak kialakítani, ahol hozzájuthatnának a helyiek alapvető élelmiszerekhez, reményeik szerint találnak majd vállalkozót a bolt üzemeltetésére.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks