Támfalat építenek a dunakömlődi tagóvodánál

Támfalat építenek a Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvodája (Béke utca 21. sz.) mögött. A kivitelezési szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Fülöp István, az Alisca Bau Építőipari Zrt. vezérigazgatója ma (07.15.) írták alá a Városházán.

A képen Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Fülöp István, az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója (j.). Fotó: TelePaks

Szabó Péter elmondta, hogy az udvar hátsó részén van egy körülbelül húsz méteres sáv, ami nem használható, mert a lösz magaspartról nagy esőzésekkor sár és omladék jön le, illetve a területen beomlott pincék vannak. A helyet kerítéssel zárták el, így az óvodások biztonságban voltak, de a támfal megépítésével még inkább fokozódik a biztonságuk, illetve ez a rész is használható lesz.

Fülöp István úgy tájékoztatott a sajtónyilvános szerződéskötésen, hogy durván negyven méter hosszú, kettő és három és fél méter között változó magasságú, zsalukő támfalat építenek, annak minden járulékos munkájával, amire hatvan naptári napjuk van. Újságírói kérdésre elmondta, hogy a munkálatokat egy brigáddal kezdik meg, aztán a falazás idején várhatóan három dolgozik majd a területen, ami 10-15 fő közötti létszámot jelent.

Az is elhangzott a szerződéskötésen, hogy a munkálatok idején fokozott figyelmet fordítanak a biztonságra. A beruházás értéke valamivel több, mint bruttó 35,4 millió forint, amiből 13 millió forintot pályázati úton biztosít a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány.